Buletin de presă IPJ

Ordine de protecție, emise de polițiști, în două cazuri de violență în familie

La data de 5 martie a.c., polițiștii au fost sesizați despre faptul că, în incinta unui bar, din municipiul Bistrița, o tânără în vârstă de 20 de ani, din Dumbrava, a fost agresată.

La fața locului, a fost identificat agresorul, fost concubin al femeii, un bărbat de 35 de ani, din Livezile. Împotriva acestuia, a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

Cercetările în acest ca vor fi efectuate de către Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiul Bistrița, fiind întocmit dosar penal pentru lovirea sau alte violențe.

***

La data de 5 martie, un echipaj mixt, format dintr-un polițist și un jandarm au intervenit la un eveniment sesizat în municipiul Bistrița. La fața locului, aceștia au stabilit faptul că o femeie în vârstă de 37 de ani, din Bistrița ar fi fost agresată de concubinul ei, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Maieru.

În urma celor constatate, polițistul a emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru violență în familie. Continuă cercetările în acest caz polițiștii Biroului de Ordine Publică.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii de la Urmăriri

La data de 5 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis împotriva unei femei în vârstă de 61 de ani, din Bistrița.

Mandatul a fost emis de către Tribunalul Bistrița-Năsăud, la data de 4 martie a.c., femeia fiind condamnată la pedeapsa de 7 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor.

Aceasta a fost încarcerată în Penitenciarul Gherla.

Acțiuni preventive, desfășurate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința

La data de 5 martie a.c., polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Lechința au organizat și desfășurat acțiuni punctuale, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranţă publică și pe linie rutieră. Totodată, polițiștii au avut în vedere și  combaterea delictelor silvice, pe raza de competență.

Astfel, au fost oprite și controlate 22 de autovehicule și au fost legitimate 18 persoane, iar cu ocazia neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 3835 lei și a fost retras un certificat de înmatriculare. Din totalul acestora, 3 au fost conform  OUG 195/2002, 4 pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 și 5 la Legea 12/1990.

Tot cu ocazia acțiunii desfășurate, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o femeie în vârstă de 37 de ani, din Bungard, care conducea un autoturism pe drumul comunal 16, prin localitatea Sângeorzu Nou. În urma verificărilor, a reieșit faptul că aceasta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.