Buletin de presă IPJ

112 DOAR PENTRU URGENȚE REALE!

Vă reamintim faptul că alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează cu amendă de până la  5000 de lei.

La data de 18 martie a.c., polițiștii au intervenit prompt, ca urmare a unui apel efectuat prin 112, în jurul orei 16.00, prin care un cetățean sesiza faptul că, în apropierea unui supermarchet din Bistrița a avut loc un jaf armat, după care a închis.

La fața locului au ajuns în scurt timp mai mulți polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița care au constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de la Ordine Publică l-au identificat pe apelant, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Bistrița.

Acesta a fost depistat rapid de o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud. A fost condus la sediul Poliției, unde a fost sancționat contravențional pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, cu amendă în valoare de 5000 de lei.

Condamnat la închisoare, depistat, în trafic, de polițiștii din Beclean și cei ai Secției 4

La data de 17 martie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, împreună cu cei din cadrul orașului Beclean, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe drumul național 17, prin orașul Beclean. 

Toate persoanele care se aflau în autoturism au fost legitimate, ocazie cu care a fost identificat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitatea Vădaș, județul Mureș, pasager, urmărit la nivel internațional. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că pe numele lui era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Mandatul a fost emis la data de 20 decembrie 2019, de către Judecătoria Târgu-Mureș bărbatul fiind condamnat la 2 ani și 7 luni închisoarepentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare mandatul, iar în prezent, bărbatul este încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii de la Investigații Criminale.

La data de 18 martie a.c., polițiștii de la Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Beclean, împotriva unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din Beclean.

Acesta a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de viol și a fost încarcerat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în penitenciarul Bistrița.

Material lemnos, fără documente legale,  în valoare de peste 1100 de lei, confiscat de polițiști

La data de 17 martie a.c., pe drumul județean 170, în localitatea Ciceu Giurgești, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 33 de ani, din localitatea Hodac, județul Mureș, care transporta cu o autoutilitară 2,6 mc cherestea.

La solicitarea polițiștilor, acesta a prezentat un aviz emis pentru însoțirea cantității de un mc cherestea. Acesta a fost sancționat contravențional de polițiști care au dispus ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos transportat ilegal, în valoare de 1150,4 lei

Un bărbat care conducea un autoturism, deși avea permisul suspendat, s-a ales cu dosar penal

La data de 18 martie a.c., în cadrul activităților preventive desfășurate, polițiștii din Sângeorz Băi l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Șanț. Acesta a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 17D, prin localitatea de domiciliu, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal  și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conducea un autoturism, deși nu avea acest drept

La data de 18 martie a.c., pe drumul județean 172D, în localitatea Bistrița Bârgăului, un tânăr în vârstă de 17 ani, din Prundu Bârgăului, în timp ce conducea un motociclu neînmatriculat/neînregistrat, pe direcția Colibița-Prundu Bârgăului, la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut.

În urma accidentului, tânărul, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de auto vehicule, a fost rănit. Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest și i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis, conducere autovehicul neînmatriculat și vătămare corporală din culpă.