Buletin de presă IPJ

Polițiștii Birului de Ordine Publică l-au prins imediat pe un tânăr de 19 ani, bănuit că, împreună cu o minoră de 14 ani, ar fi agresat un bărbat și i-ar fi sustras portofelul

Cazul a fost preluat de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale care au dispus reținerea pentru 24 de ore tânărului 19 ani, din Viișoara, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit faptul că acesta, împreună cu o minoră de 14 ani, în timp ce se aflau în zona unui magazin din Bistrița, ar fi sustras un portofel și ar fi agresat fizic un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiu, după care au fugit. Cei doi au fost prinși de către polițiștii Biroului Ordine Publică la scurt timp după comiterea faptei.

În prezent, tânărul de 19 ani se află în Arestul I.PJ. Bistrița-Năsăud și, în cursul acestei zile, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Amenzi în valoare de 17.000 de lei, aplicate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 și Ordonanței Militare numărul 3

La data de 26 martie a.c., pe un drum comunal din localitatea Corvinești, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit în trafic, pentru control, un autovehicul care era condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Hodac, județul Mureș.

Acesta transporta cherestea fără a deține aviz de însoțire sau alte documente de proveniență a materialului lemnos. În urma celor constatate, acesta a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 1500 de lei.

La aceeași dată, pe drumul județean 172H, pe raza localității Matei, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 30 ani, din Hodac, care transporta cu o autoutilitară cherestea. Bărbatul era însoțit de o altă persoană și nu a putut prezenta documente de însoțire decât pentru o parte din cantitatea de material lemnos, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5000 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea materialului lemnos fără documente legale, în valoare de în valoare de 376 lei.

Toate cele trei persoane depistate au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 10.500 lei, întrucât nu au respectat măsurile de deplasare, conform prevederilor Ordonanței Militară numărul 3 și măsurilor de prevenire a COVID-19.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/politistii-de-la-biroul-de-ordine-publica-au-retinut-pentru-24-de-ore-un-barbat-care-a-incalcat-ordinul-de-protectie

La data de 26 martie a.c., Parchetul de pe lângă  Judecătoria Bistrița a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile față de bărbatului în vârstă de 38 de ani din Bistrița, cercetat pentru nerespectarea ordinului de protecție.

Cazul a fost preluat de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, care continuă cercetările.