Buletin de presă IPJ

Alcoolul și urmările lui

La data de 2 aprilie a.c., pe drumul județea 172G, în localitatea Petriș, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea ușoară a unui tânăr în vârstă de 25 de ani, din Satu Nou.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că acesta, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neatenției și a consumului de alcool, a pierdut controlul direcției de deplasare  și a intrat în șanțul din partea stângă a direcției de mers.

În urma accidentului, șoferul a fost rănit, fiind transportat la spital. A fost testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat valoarea de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în vederea stabilirii exacte a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Acesta a fost sancționat contravențional conform Ordonanțelor Militare în vigoare, cuantumul acesteia fiind de 5000 de lei.

Ordine de protecție, emise de polițiștii din Bistrița

La data de 1 aprilie a.c., o femeie în vârstă de 31 de ani, din Bistrița a sesizat faptul că este apelată telefonic și urmărită frecvent de fostul concubin, fapte care îi provoacă o stare de temere.

Polițiștii l-au identificat pe concubinul femeii ca fiind un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiu și au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de hărțuire.

Totodată, pentru protejarea femeii, polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis împotriva acestuia un ordin de protecție provizoriu.

***

La data de 1 aprilie a.c., o femeie în vârstă de 39 de ani, din Bistrița, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că a fost lovită și amenințată de fiul său, un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Ca urmare a acelor constatate la fața locului, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Totodată a fost emis un ordin de protecție provizoriu.