Buletin de presă IPJ

Acțiuni de prevenire a răspândirii a COVID 19, desfășurate de polițiști și jandarmi

La data de 6 aprilie a.c., în intervalul 13.00-16.00, polițiștii din cadrul Secției 1 de poliție Rurală Bistrița, serviciilor de Investigare a Criminalității Economice și de Investigații Criminale, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune pe raza comunei Dumitrița.

Acțiunile forțelor de ordine au urmărit respectarea interdicțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare și respectarea obligațiilor de izolare a persoanelor față de care s-a dispus această măsură, în scopul prevenirii răspândirii COVID 19.

Cu această ocazie, au fost efectuate controale și verificări pe raza localităților Ragla, Dumitrița, Budacu de Sus și Petriș, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei.

Totodată, pe parcursul desfășurării activităților, au fost transmise mesaje și recomandări preventive și prin difuzarea unor mesaje audio cu principalele măsuri pentru protejarea populației.

Bănuit de furt, depistat de polițiști

La data de 6 aprilie a.c., o femeie din localitatea Monor a alertat polițiștii cu privire la faptul că, în perioada 25 martie – 6 aprilie, i-au fost sustrase din locuință bani și bunuri în valoare totală de aproximativ 9000 de lei.

Polițiștii au demarat de îndată cercetările, iar ca urmare a investigațiilor efectuate, a fost identificat și depistat un tânăr în vârstă de 14 ani, din localitate, bănuit de comiterea faptei. Totodată, cu ocazia cercetărilor, au fost recuperate suma de 2400 de lei și două telefoane mobile în valoare de 3150 de lei.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Ordin de protecție emis de polițiști pentru protejarea unei femei din Dumbrăvița

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au emis un ordin de protecție provizoriu pentru protejarea unei femei în vârstă de 44 de ani, din Dumbrăvița, care a sesizat faptul că fostul concubin a pătruns fără drept în locuința acesteia și ar fi amenințat-o.

Polițiștii l-au identificat pe bărbat ca fiind în vârstă de 53 de ani, din Dumbrăvița. Totodată, au constatat faptul că cei doi au locuit împreună cu cei doi copii ai lor, la locuința bărbatului, însă, din cauza unor neînțelegeri, femeia a plecat cu copiii, duminică 5 aprilie a.c. Imediat după plecarea acesteia, aflându-se în stare de ebrietate, bărbatul a apelat nejustificat 112, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1500 de lei, conform OUG 34/2008.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru amenințare și violare de domiciliu. De asemenea, în cursul acestei zile, polițiștii vor dispune măsurile legale pentru nerespectare restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.