Buletin de presă IPJ

Tânărul de 21 de ani, din Tecuci a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este cercetat pentru conducere fără permis, conducere cu alcoolemie și furt în scop de folosință.

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 21 de ani, din Tecuci, județul Galați, cercetat pentru conducere cu alcoolemie, conducere fără permis și furt în scop de folosință. În aceeași zi, a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetările și verificările efectuate în dosarul penal întocmit la data de 13 aprilie, de către polițiștii Biroului Rutier, a reieșit faptul că acesta, profitând de faptul că îl cunoștea pe proprietarul autoturismului, i-ar fi solicitat cheile pentru a-și pune la încărcat telefonul. Ulterior, deși nu avea permis de conducere și se afla sub influența alcoolului, a condus autoturismul respectiv pe o stradă din Bistrița, a acroșat mai mulți stâlpi de separare a sensurilor de mers, după care a lovit trei autoturisme parcate.

Continuă cercetările în acest caz polițiștii Biroului Rutier Bistrița.

https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/fara-permis-si-sub-influenta-alcoolului-a-accidentat-trei-autoturisme

Autori identificați, bunuri recuperate

Doi tineri de 19 și 17 ani, ambii din Urmeniș sunt bănuiți de polițiști de comiterea unui furt din locuință.

Furtul a fost reclamat de către proprietarul unei locuințe din Urmeniș, iar polițiștii de la Secție 3 Poliție Rurală Bistrița au demarat cercetările, ocazie cu care au constatat faptul că, în perioada 8 martie-14 aprilie, cei doi ar fi pătruns în curtea imobilului respectiv, de unde au sustras mai multe unelte. Ulterior, au pătruns și în locuință, de unde au sustras mai multe bunuri.

Bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 600 de lei au fost recuperate și restituite păgubitului. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru infracțiunea de furt calificat. Cei doi au fost sancționați pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor în afara locuinței.

AJUTOR PENTRU VÂRSTNICI ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI

#totulvafibine- ajutorul polițiștilor pentru persoane vârstnice, înainte de Paști.

În localități din Bistrița-Năsăud precum Feleac, Bozieș, Jimbor, Buza Cătun, polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean – Postul de Poliție Chiochiș, împreună cu cei de la Prevenire au mers în vizită la persoane vârstnice care locuiesc singure și, având în vedere restricțiile de circulație, le-au dus alimente pentru masa de Paști. Le-au reamintit faptul că, mai ales pentru sănătatea lor, este necesar să respecte regulile impuse, să stea acasă și i-au asigurat că „totul va fi bine”.

De asemenea, având în vedere că locuiesc singuri și sunt o categorie vulnerabilă, polițiștii au stat de vorbă cu vârstnicii și le-au reamintit să fie precauți, să nu permită accesul necunoscuților în curte și locuință, iar dacă au nevoie de sprijin să nu ezite să ceară ajutor.

Aceste acțiuni au fost posibile prin contribuția benevolă și implicarea unor polițiști, a unor elevi și a unor oameni care au dorit să aducă un strop de bucurie! Le mulțumim tuturor și le dorim sărbători fericite, cu bucurie în suflet!