Buletin de presă IPJ

Electronice fără documente de proveniență, în valoare de 30.000, confiscate în urma unor verificări și controale, desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu virusul SARS CoV-2.

Astfel, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au efectuat controale și verificări de specialitate la 27 de operatori economici, persoane fizice și juridice. Polițiștii au acționat pe raza municipiului Bistrița, a comunelor Livezile, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița-Bârgăului, Dumitra, Salva, Nimigea, Chiuza, dar și pe raza comunelor Rebrișoara, Feldru, Maieru, Rodna, Șanț.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 22 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.000  lei și au confiscat produse electronice (telefoane, tablete, laptop-uri) în valoare de aproximativ 30.000 lei, produse care au fost oferite spre vânzare, deși nu aveau documente legale de proveniență.

Din totalul acestora,  17sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, iar celelalte 5sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor prevăzute de Ordonanțele Militare.

Update:

Bărbatul de 38 de ani, reținut pentru 24 de ore, de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița a fost plasat în control judiciar pentru 60 de zile.

Măsura a fost dispusă ieri, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, bărbatul fiind cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost depistat la data de 26 aprilie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Cetate, fără a deține permis de conducere.