Buletin de presă IPJ

Sancțiuni pentru nerespectarea Legii 12/1990 și țigarete provenite din acte de contrabandă, confiscate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în urma unor controale, desfășurate ieri

La data de 4 mai a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat controale și verificări de specialitate la mai mulți agenți economici, din orașele Bistrița și Beclean.

Cu ocazia acțiunilor, au fost verificați 19 operatori economici, persoane fizice și juridice, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 lei, aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990.

Tot cu ocazia controalelor, au fost indisponibilizate 1335 de pachete de țigarete, în valoare de aproximativ 23.000 de lei, fiind constatată o infracțiune de contrabandă,  pentru care a fost întocmit dosar penal.

Persoane căutate la nivel național și internațional, găsite de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 4 mai 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au obținut indicii care au condus la depistarea unei tinere dispărute. Tânăra a fost găsită pe teritoriul pe teritoriul țării noastre, într-un alt județ; nu a fost victima vreunei infracțiuni și nu dorește să ia legătura cu familia.

Aceasta era căutată la nivel național și internațional, fiind declarată ca fiind dispărută din Germania, din luna octombrie 2018. Măsurile de căutare dispuse au fost revocate de către polițiști.

***

La data de 04.05.2020, ora 20.30, pe un drum secundar din localitatea Fântânele, comuna Matei, a fost depistat și oprit un autoturism în care se aflau patru persoane care au fost legitimate și identificate. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că două tinere de 14 și 15 ani, din Recea-Cristur, județul Cluj, care se aflau în autoturism, erau căutate, fiind dispărute de la domiciliu, din aceeași zi. Cele două erau însoțite de doi tineri de 20, respectiv 23 de ani, din aceeași localitate.

Tinerele au fost conduse la sediul Secției 3 Poliție Rurală Lechința, unde au fost încredințate polițiștilor din județul Cluj. Totodată, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 5000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare.

Cercetări efectuate de polițiștii Secției 7, într-un dosar penal de lovire sau alte violențe

La data de 4 mai a.c., în jurul orei 13.31, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Șanț a sesizat faptul că a fost lovit de două persoane.

Acesta se afla în locul numit „Valea Glodului”, de pe raza localității Valea Mare, cu o turmă de oi la pășunat, când a fost lovit de cei doi. Cei doi au fost identificați ca fiind un bărbat în vârstă de 34 de ani și un tânăr în vârstă de 21 de ani, ambii din localitatea Șanț.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.