Buletin de presă IPJ

Material lemnos fără documente legale, în valoare de aproape 3000 de lei, confiscat de polițiști

La data de 11 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au depistat și oprit în trafic o autoutilitară care transporta 4 m.c. material lemnos.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Prundu Bârgăului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deține documente legale pentru materialul lemnos transportat.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos, în valoare de  2.876 lei, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010.

Prevenirea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, în atenția polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Ieri, 11 mai a.c., polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice au acționat ieri, 11 mai a.c., pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, ocazie cu care au efectuat verificări și controale de specialitate la 30 de operatori economici, persoane fizice și juridice din județ.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 lei, toate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea a 6 flacoane de alcool sanitar și a sumei de 50 lei.

Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Autoturism sustras din Franța, găsit pe teritoriul țării noastre, de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale.

La data de 11 mai 2020, polițiștii au depistat un autoturism căutat în vederea confiscării, din iulie 2019, de către autoritățile din Franța. La momentul depistării, autoturismul, fabricat se afla în posesia unui bărbat de 30 de ani, din Bistrița.

Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de tăinuire, urmând a fi clarificate, în cooperare cu autoritățile judiciare din Franța, împrejurările în care a ajuns pe teritoriul României.

Update: tânărul de 20 de ani, din Dipșa, cercetat pentru abuz de încredere și conducere fără permis, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Agresiune comisă Rebrișoara, cercetată de polițiști

La data de 11 mai a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Rebrișoara a avut loc o altercație.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 37 de ani, împreună cu o femeie de 27 de ani, ambii din Rebrișoara, în timp ce se deplasau cu o mașină de teren, în locul numit ”Pietroasa”,  ar fi fost opriți în trafic și agresați de către doi tineri de 19 și 22 de ani, din Gersa-comuna Rebrișoara.Totodată, unul dintre aceștia ar fi spart un geam al autoturismului.

În urma agresiunii, femeia a fost transportată la spitalul din Năsăud pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovirea sau alte violențe  și  distrugere.