Buletin de presă IPJ

50 de parfumuri, susceptibile de a fi contrafăcute, confiscate de polițiști

La data de 15 mai a.c., pe raza municipiului Bistrița, polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale l-au depistat în flagrant pe un tânăr în vârstă de 18 ani, din Brăhășești, județul Galați, în timp ce oferea spre vânzare parfumuri care poartă reprezentări grafice ce indicau mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că produsele sunt susceptibile a fi contrafăcute. Astfel, 50 de parfumuri, în valoare de 1250 lei, au fost confiscate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a criminalității Economice.

În cauză a fost întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Un tânăr de 22 ani, depistat în timp ce conducea un autoturism după ce ar fi consumat substanțe psihoactive, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Biroului Rutier Bistrița

La data de 17 mai a.c., polițiștii au dispus reținerea pentru un tânăr în vârstă  de 22 de ani, din Jelna, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.

Acesta a fost implicat într-un accident rutier, produs în municipiul Bistrița, soldat cu pagube materiale. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că, la intersecția străzii Panait Cerna cu bulevardul Independenței, ar fi efectuat un viraj spre stânga nerespectând semnificația marcajului și a intrat în coliziune cu un autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate. În urma testării cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, infracțiune prevăzută de art. 336 alin. (2) din Codul Penal.

UPDATE:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/dosar-penal-intocmit-de-politistii-biroului-rutier

Cei doi bărbați, de 42 și 29 de ani, cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier, au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii Biroului Rutier și ulterior prezentați Judecătoriei Bistrița. Instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 15 zile față de bărbatul de 29 de ani, din Viișoara și este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Bărbatul de 42 de ani a fost plasat în control judiciar pentru 60 de zile și este cercetat pentru încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu deține permis de conducere auto și se afla sub influența băuturilor alcoolice și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Colaborare a polițiștilor de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic

În data de 16 mai a.c., în jurul orei 21.00. în urma unei acțiuni comune a polițiștilor de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș, a fost depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Breaza, bănuit de comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Bărbatul a fost depistat la limita fondurilor cinegetice Suciuri Groși –județul Maramureș și Negrilești-județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autoturism de teren, pe un drum comunal. Cu ocazia controalelor, în autoturism au fost găsite o armă letală cu destinația vânătoare  și 10 cartușe aferente. Acesta nu avea eliberată vreo autorizație pentru desfășurarea de activități de vânătoare.

Arma și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj, infracțiune prevăzută de Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006

ATENȚIE! Conform Codului Penal, conducerea cu alcoolemie și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice sunt pedepsite la fel.

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi l-au depistat ți oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Ilva Mare care conducea un autoturism.

Acesta a fost oprit pe drumul național 17D, în orașul Sângeorz-Băi, iar cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule anulat. Fiindu-i solicitat, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest sau să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

  • Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Art. 336. –   (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere. 

   (3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. 

  • Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Art. 337. –   Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.