Buletin de presă IPJ

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști.

La data de 20 mai a.c., polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Mandatul a fost emis de către Tribunalul Bistrița-Năsăud, împotriva unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din Căianu Mic, condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat – valoarea indicată de aparatul etilotest în cazul unui bărbat din Livezile, oprit și verificat în trafic de polițiști.

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Livezile care conducea un autoturism. Acesta a fost oprit pe drumul național 17, în localitatea Unirea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Totodată, a fost sancționat pentru nerespectarea Legii 55/2020.

Bănuit de furt, identificat de polițiști; prejudiciu recuperat.

La data de 20 mai a.c., cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat un tânăr de 24 de ani, din Viile Tecii, bănuit de comiterea unui furt.

Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 18/19 mai a.c., acesta ar fi sustras din apropierea unei anexe, un cal care aparține unui bărbat din Viile Tecii.

Calul, în valoare de aproximativ 4500, de lei a fost recuperat și restituit proprietarului. Polițiștii Secției 1 continuă cercetările în acest caz, fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat.

În sprijinul victimelor violenței în familie.

La data de 20 mai a.c., polițiștii au intervenit ca urmare a unei sesizări formulate de o femeie în vârstă de 50 de ani, din Josenii Bârgăului. Femeia a cerut ajutorul polițiștilor fiind amenințată cu acte de violență, de către soțul ei, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din localitate, cu care se află în proces de divorț.

Ca urmare a celor constatate la fața locului, polițiștii Secției 2 au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia continuă cercetările și monitorizează starea conflictuală.

La aceeași dată, polițiștii au demarat cercetări pentru infracțiunea de violență în familie și au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din Sângeorz-Băi.

Acesta, în timp ce se afla în incinta locuinței, l-ar fi lovit pe fiul lui, un tânăr în vârstă de 25 de ani. Continuă cercetările și monitorizează situația în acest caz polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi.

Identificat și depistat de polițiști, după ce a accidentat un pieton și a plecat de la fața locului.

La data de 20 mai a.c., polițiștii au fost sesizați de către personalul medical, cu privire la  faptul că, la Unitatea de Primiri Urgențe Beclean s-a prezentat o femeie în vârstă de 71 de ani, din Dobric, care ar fi fost accidentată de o mașină.

Polițiștii din Beclean au demarat de îndată cercetările, ocazie cu care au identificat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Căianu Mic, bănuit că, în timp ce conducea o autoutilitară pe drumul comunal 37, în localitatea Dobric, la efectuarea manevrei de mers înapoi a surprins-o și accidentat-o pe femeie, care se deplasa în calitate de pieton.

După producerea accidentului, tânărul a plecat de fața locului fără încuviințarea polițiștilor, fiind identificat ulterior. Acesta a fost testat cu paratul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii rutieri din Beclean continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

A sustras un autoturism pe care ulterior l-a avariat.

În această dimineață, în jurul orei 01.00, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Rodna, a sesizat faptul că, din parcarea blocului în care locuiește i-a fost sustras autoturismul.

Polițiștii au demarat de îndată cercetările și, la scurt timp, în apropierea imobilului respectiv a fost găsit autoturismul. Totodată, în apropierea acestuia a fost identificat un tânăr de 19 ani, din Rodna, bănuit de comiterea faptei.

Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, în timp ce conducea autoturismul reclamat ca fiind sustras, a intrat în coliziune cu zidul din beton al unui bloc. În urma accidentului, tânărul a fost rănit ușor și transportat la spitalul din Năsăud.  Întrucât emana halenă alcoolică și nu a putut fi testat cu aparatul etilotest i-au fost recoltate probe biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Totodată, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.