Buletin de presă IPJ

Căutări desfășurate de polițiști pentru găsirea unor minori dispăruți

La data de30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei de din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și din cadrul celorlalte structuri județene au desfășurat căutări pentru depistarea unui minor de 14 ani, din Bistrița, dispărut de acasă. Totodată, a fost dispusă măsura căutării la nivel național a acestuia.

Tânărul, în urma unor neînțelegeri, ar fi plecat voluntar de acasă, în jurul orei 15.00 și nu a mai putut fi contactat de familie. În urma activităților desfășurate, minorul a fost găsit pe raza localității Sângeorzu Nou. A fost încredințat familiei, iar măsura căutării a fost revocată.

La aceeași dată, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au desfășurat căutări pentru găsirea unei tinere de 17 ani, din Sărata care ar fi plecat de acasă, iar familia nu a mai putut-o contacta. A fost dispusă măsura căutării la nivel național, iar polițiștii au demarat de îndată căutările acesteia.

În urma activităților desfășurate, a fost depistată pe raza județului Mureș și încredințată părinților.

Prinsă la scurt timp după ce ar fi sustras 9400 de euro din locuința unui bistrițean

La data de 31 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei femei de 42 de ani, din Cluj-Napoca, bănuită de comiterea unui furt. Ulterior, a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În după-masa de 30 mai a.c., polițiștii de la Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au surprins-o pe femeie în flagrant, la scurt timp după comiterea unui furt. Asupra ei, polițiștii au găsit suma de 9400 de euro, bani pe care i-ar fi sustras din locuința unui bărbat de 88 de ani, din Bistrița care a sesizat furtul prin 112.

Femeia a fost plasată în control judiciar pentru 60 de zile, iar polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cadrul unui dosar penal de furt.

Tânăr reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru lovire sau alte violențe

La data de 1 iunie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 25 de ani, din Bistrița, cercetat pentru lovire sau alte violențe.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, în parcarea unui fast-food din Bistrița, din cauza unor neînțelegeri, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Maieru, pasager într-un autoturism, a fost lovit de către tânărul de 25 de ani, conducătorul unui alt autoturism.

Ulterior, bărbatul de 31 de ani, în încercarea de a-l opri, a fost accidentat de autoturismul condus de tânărul de 25 de ani care a plecat de la fața locului.

Bărbatul a fost depistat în scurt timp și condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița pentru audieri. A fost  întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Tânăr depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism fără permis de conducere

La data de 1 iunie a.c., cu ocazia acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 20 de ani, din Dumitra care conducea un autoturism pe drumul național 17C, pe raza localității Telciu.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool

La data de 30 mai a.c. , pe drumul național 17, în localitatea Tiha Bârgăului, a fost depistat un bărbat de 42 de ani, din Josenii Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.    

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.