Buletin de presă IPJ

Acțiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, desfășurate de polițiștii din Beclean

La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au organizat și desfășurat o acțiune pe linie rutieră, pentru reducerea accidentelor produse pe fondul unor defecțiuni tehnice.

Cu această ocazie, polițiștii împreună cu inspectori ai Registrului Auto Român au verificat atât documentele, cât și starea tehnică a autoturismelor controlate. Concret, s-a urmărit verificarea sistemului de frânare, mecanismului de direcție, instalației de iluminare, semnalizare, dar și concordanța datelor din certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice ale vehiculelor controlate.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8555 lei, iar pentru neregulile privind starea tehnică au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectare regimului legal de viteză și unul pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

În tot județul, ca urmare a acțiunilor preventive desfășurate ieri, 20 februarie a.c., polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au aplicat în total 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.300 de lei și au reținut 29 de permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru violență în familie

La data de 20 februarie a.c., ca urmare a monitorizării stării conflictuale într-un caz de violență în familie, poliţiştii Compartimentului Ordine Publică Proximitate din Năsăud au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat.

Acesta, în vârstă de 63 de ani, din Năsăud este cercetat de polițiști pentru amenințare, încălcarea de ordinului de protecție provizoriu și nerespectarea hotărârii judecătorești.

În prezent, se află în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii năsăudeni.

Cercetări efectuate de polițiștii Biroului de Ordine Publică, într-un dosar de vătămare corporală din culpă

La data de 21 februarie a.c., ora 01.50, un bărbat a sesizat faptul că, pe strada Vasile Lupu din municipiul Bistrița, un bărbat a suferit arsuri. Acesta a fost preluat de echipajele medicale alertate și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică ajunși la fața locului au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Șieuț. Din primele verificări a reieșit faptul că acesta, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, s-ar fi autoincendiat.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cadrul căruia sunt continuate cercetările, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul.

Lechința: dosar penal și ordin de protecție, pentru violență în familie

La data de 20 februarie a.c., o tânără în vârstă de 23 de ani, din Lechința, a sesizat faptul că a fost agresată de fostul concubin.

Polițiștii l-au identificat pe acesta ca fiind un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Albeștii Bistriței și au stabilit faptul că, în timp ce se afla pe raza localității Lechința, în apropierea unui imobil, ar fi agresat-o pe tânără.

Totodată, ca urmare a celor constatate, polițiștii au emis un ordin de protecție împotriva bărbatului și au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de  violență în familie.