Cadouri cu iz electoral

PSD face ce știe mai bine: distribuie cadouri cu iz electoral pe banii oamenilor!

Operatorul de salubritate Supercom face campanie electorală pentru PSD. Poate nu ar fi fost nici măcar o știre dacă firma magnatului Ilie Ciuclea, fost coleg de Senat cu „baronul” de Bistrița, actualul primar Teodor Ovidiu Crețu, nu ar împărți pomeni electorale sub formă de așa-zise ajutoare pentru cei afectați de inundațiile de la Rodna… tot din banii oamenilor!

Ajutoarele, folosite ca mită electorală într-o localitate dominată de patru ani de un alt baron local PSD, primarul Grapini, au fost plătite cu vârf și îndesat de către cetățeni, de zeci de ori valoarea lor, prin taxa de salubrizare.

Este vorba în fapt despre o formă mascată de propagandă electorală și prin aceea că angajații Supercom, trimiși la finele săptămânii trecute la Rodna, nu au distribuit donațiile sub formă de produse alimentare doar celor afectați cu adevărat de inundații. Cât de afectată a fost zona de blocuri a fostei localități miniere? Cinic cadou din partea unor îmbogățiți din taxele de salubrizare impuse cu japca, în schimbul unor servicii prestate la o calitate cel puțin mediocră!

După celebra „dezinfecție” din primăvară, când primarul Grapini a luat „pe persoană fizică” lupta cu coronavirusul – încâlcând sub atenta îndrumare a fostului vicepremier Daniel Suciu normele de sănătate publică impuse de lege – iată că PSD se face din nou remarcat pe harta ipocriziei. De această dată distribuind prin interpuși așa-zise ajutoare în Rodna, „atent” păstorită de micul său baron local din ultimul ciclu electoral.

Cum nimic nu se face dezinteresat când vine vorba de PSD și acoliții săi, rațiunea acțiunilor Supercom trebuie căutată în obligația creată de niște servicii ce trebuie întoarse către cei care i-au pus județul la picioare; respectiv liderilor locali ai PSD, care domină Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri, „umbrela” protectoare a afacerilor de salubritate din județul Bistrița-Năsăud.

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați