Campania SOS – Copiii romi

Partida Romilor Pro Europa Bistrita-Nasaud

Campania ” SOS – Copiii Romi” începe miercuri, 16 octombrie și se va derula până la data de 29 ianuarie 2021

Campania educațională ” SOS-Copiii Romi” , care de 14 ani s-a derulat în perioada lunilor martie-iunie, se va desfășura începând cu data de 16 octombrie, adică de miercuri și se va încheia la finele lunii ianuarie 2021, mai precis la data de 29 ianuarie. Anunțul este făcut de președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș, care a explicat că e vorba de o modificare făcută printr-un ordin al Ministerului Educației Naționale, nr. 5449 din 31.08.2020.

”Ordinul vizează calendarul de admitere în învățământul profesional și liceal pentru anul 2021-2022, publicat in monitoriul oficial nr. 834 din 11.09.2020. Așadar, campania se va desfășura la nivel național printr-un acord  de parteneriat cu toate inspectoratele scolare județene. În cazul județului nostru, aici Partida Romilor Pro-Europa are un protocol semnat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrita-Nasaud, in această campanie, așa cum se știe, va fi prezent impreuna cu echipa Partidei Romilor Pro-Europa BN, si inspectorul pe minorități, profesorul Deneș Balasz”, a explicat președintele Emil Neia Lăcătuș.

Potrivit lui Emil Neia Lăcătuș, toți elevii de etnie romă din clasa a VIII-a, care vor să meargă să studieze pe un loc destinat elevilor romi la licee sau scoli profesionale, trebuie ca în perioada 16.10 2020-29.01.2021 să își declare apartenența la etnia roma  și să  primească recomandarea din partea Partidei Romilor Pro-Europa BN.

Pentru reușita Campaniei “S.O.S-Copiii Romi” , în toate școlile și în comunitățiile de romi din întreg județul Bistrița-Năsăud, vor avea loc informări, consilieri si discuții privind această campanie. Președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș face un apel către toți directorii de școli și către diriginți pentru a anunța elevii romi și pe părinții acestora despre această campanie, deoarece  au existat cazuri când mulți dintre părinți nu au primit informațiile în timpul util și au depășit termenul de depunere a dosarelor.

E bine de știut: O altă campanie susținută de Partida Romilor Pro-Europa BN – ”Educație, Prevenție și Pregătirea comunităților de romi privind COVID-19”, în județul Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat în perioada 17.08-30.09.2020. ” Am fost prezent,  alături de mediatori sanitari și lideri ai Partidei, în comunitățile mari de romi din judetul Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică  Bistrița-Năsăud, unde am împărțit măști, pliante, afișe, dezinfectanți și am făcut informări privind prevenirea COVID-19”, a concluzionat președintele  si consilierul judetean Emil Neia Lăcătuș.