Campanie cu tehnologie VR

”HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

Tehnologia VR, folosită într-o campanie inedită de prevenire a furturilor din locuințe

În perioada sărbătorilor de iarnă, multe familii vor alege să plece de acasă în vacanțe de una sau mai multe zile. Este contextul în care locuințele acestora vor putea deveni în mod facil ținta hoților.

Pentru a preveni astfel de evenimente neplăcute, Poliția Română a lansat în această săptămână campania  ”Hoții îți invadează intimitatea”, care are drept scop informarea populației cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuință. La nivel local, polițiștii de prevenire și ordine publică vor fi prezenți astăzi, începând cu ora 15.00, pe esplanada Retail Park Bistrița pentru a oferi materiale și recomandări pe această temă.

Deoarece transmiterea informațiilor de natură preventivă, dar mai ales asimilarea acestora de către populație este o continuă provocare pentru polițiști, având în vedere cantitatea mare de mesaje care pleacă spre populație, dar și diversitatea canalelor de comunicare, precum și timpul scăzut de atenție pe care oamenii sunt dispuși să îl ofere, cei prezenți în incinta Retail Park Bistrița vor fi beneficiarii unui experiment inedit. Vor avea posibilitatea să experimenteze postura de ”martor” la un furt din locuință, probând mai multe perechi de ochelari VR pe care va fi redat, în format 3D, un material video de câteva minute cu acest specific. Activitățile de acest fel vor continua pe toată perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, dar și în următoarele două luni ale anului viitor, perioada de derulare a campaniei ”Hoții îți invadează intimitatea”.