Campanie MAI

Campania M.A.I aproape pentru siguranţa cetăţeanului continuă în taberele din judeţ

Jandarmii, poliţiştii, pompierii, reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie şi reprezentanţii Centrului Antidrog Bistriţa s-au aflat din nou marţi 30 iunie 2019, în mijlocul celor aproximativ 200 de elevi, copii şi profesori aflaţi în taberele din staţiunea Sângeorz-Băi. (Centrul de Agrement şi Centrul Misionar de Tineret)

Prezenţa reprezentanţilor instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne în taberele din judeţ se datorează campaniei M.A.I. aproape pentru siguranţa cetăţeanului care este iniţiată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud şi reuneşte toate instituţiile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel judeţean. Scopul acesteia este creşterea gradului de siguranţă prin informarea tinerilor, elevi de liceu cu privire la delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, din mediul urban şi mai ales cel rural, de pe raza judeţului.

În cadrul acestei campanii instituţiile partenere prezintă elevilor aspecte de interes privind atribuţiile şi modul de a accede în aceste instituţii, prin admiterea la unităţile de învăţământ specifice şi sfaturi pentru petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă. Ulterior, au loc ateliere de prezentare a autovehiculelor şi materialelor specifice fiecărei instituţii implicate, pentru o mai bună cunoaştere a activităţii acestora şi exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu ai jandarmilor bistriţeni.

Campania se desfăşoară până la finele acestui an iar partenerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud în cadrul acestui proiect sunt: Consiliul Judeţean prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa al judeţului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gelu-Voievod” Bistriţa-Năsăud

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul