CCI: Drumul către Sibiu

Rolul României în conturarea viitorului nostru comun, dezbătut la Casa Argintarului 

Anul 2019 reprezintă un an special pentru viitorul României și al întregii Uniunii Europene, țara noastră deținând Președenția Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului, o perioadă plină de evenimente foarte importante, precum Brexit, Summitul UE de la Sibiu din 9 mai 2019 și Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. În acest context, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, structură gazdă a Centrului Europe Direct, a organizat dialogul „Drumul către Sibiu: Modelăm viitorul Europei”. Evenimentul s-a desfășurat în data de 27 august  2019, la Casa Argintarului (Centrul German Bistrița).

Evenimentul organizat sub motto-ul ‘’România la cârma Uniunii în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Bistrița-Năsăud a urmărit evidențierea vocației europene, a contribuției României la progresul Uniunii Europene, precum și a modalităților prin care aceste eforturi pot fi multiplicate.

Domnul Prefect Ovidiu Victor Frenț a prezentat rezultatele consistente ale celor 4 piloni prioritari ai Președinției României la Consiliul Uniunii Europene :Europa Convergenței, Europa Siguranței, Europa actor global și Europa valorilor comune, iar doamna Petra Szavics a expus viitoarele programe de finanțare ce sunt propuse pentru a fi lansate în următoarea etapă de programare 2021-2027, punând accent pe cele cinci obiective de politică.

Evenimentul organizat cu sprijinul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud a creat cadrul optim pentru un dialog constructiv între personalități publice, tineri profesioniși, antreprenori si voluntari ai Centrului.