CCI: Platformă de inovare socială

Platformă de inovare socială inițiată de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud 

Urmărind sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri din județul nostru, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud implementează proiectul „Bistrița, pe harta profesională a Europei”. Alături de organizarea programelor de formare profesională menite să contribuie la dezvoltarea strategică a resurselor umane, în cadrul proiectului, organizația și-a propus consolidarea cooperării între organizațiile publice, private și neguvernamentale și facilitarea identificării potențialilor voluntari și experți/specialiști care pot sprijini firmele, instituțiile și ONG-urile în atingerea obiectivelor. 

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud implementează, în perioada 08.06.2018 – 07.06.2019, proiectul “Bistrița, pe harta profesională a Europei”, cofinanţat prin Fondul Social European, Programul  Operațional Capital Uman 2014-2020 – cod SMIS POCU/227/3.8/117313. Valoarea totală a proiectului este de 1.564.579,12 lei, din care cofinanțarea UE este în valoare de  1.329.829,20 lei. Prin intermediul acestui proiect, peste 350 de manageri și antreprenori din Regiunea Nord-Vest au beneficiat deja de sprijin în dezvoltarea lor profesională, prin seminarii, ateliere și cursuri gratuite.

De asemenea, în cadrul proiectului, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud a realizat o platformă digitală menită să contribuie la îmbunătățirea și extinderea colaborărilor și parteneriatelor dintre organizațiile private, publice, neguvernamentale și persoanele fizice – experți/specialiști, investitori, voluntari, etc, în domenii precum dezvoltarea afacerilor, protecția mediului și dezvoltare durabilă, sprijinirea învățământului dual, inovare socială și TIC.

Platforma digitală de invoare socială permite încărcarea solicitărilor de sprijin și parteneriate și înscrierea persoanelor dispuse să colaboreze cu firmele, instituțiile și ONG-urile care au nevoie de suport în diferite domenii/proiecte. După finalizarea procedurii simple de înregistrare, organizațiile înscrise pot lansa anunțuri, provocări și solicitări de sprijin către experții, voluntarii și investitorii înregistrați pe platformă, aceștia fiind notificați despre necesitățile fiecărei organizații.

Pentru informații detaliate privind proiectul „Bistrița, pe harta profesională a Europei” și platforma digitală de inovare socială, vă rugăm să vizitați: http://www.bistritaprofesionala.ro.