CCI BN: Topul Firmelor

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud premiază excelența în afaceri în cadrul Galei festive ~Topul Firmelor 2021~

Aflat la cea de a XXVIII-a ediție, Topul Județean al Firmelor este un eveniment important din viața mediului de afaceri bistrițean, care promovează excelența companiilor din județul Bistrița-Năsăud, evidențiindu-le pe cele cu performanțe deosebite în domeniul lor de activitate.  Clasamentul a fost realizat pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime, în baza metodologiei unitar realizate la nivel național, aprobat în Sistemul Camerelor de Comerț și Industrie  din România, având la bază datele furnizate de agenții economici.

Gala Festivă a evenimentului va fi găzduită de Hotel METROPOLIS în data de 07 Octombrie 2021, începând cu ora 18.00, cu respectarea regulilor impuse de către autorități, referitoare la Hotărârile de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Evenimentul Topul  Firmelor  poate fi apreciat ca o manifestare intrată în tradiția comunității de afaceri, un  prilej  de a-i cunoaste pe cei  a căror contribuție la creșterea economiei locale a fost preponderentă, prin rezultatele bune pe care le-au obținut, reflectate în indicatorii economici care i-au situat pe locuri fruntașe în domeniul lor de activitate și care în ciuda unui climat economic nu tocmai favorabil,  au avut răspunsuri creative în abordarea situației și au dat dovadă de inovare.

Felicităm toate firmele care au reușit să se mențină în Top, pe toți cei care au muncit cu perseverență și au găsit puterea de a depăși dificultățile sau au avut contextul favorabil, concentrându-se pe oportunități. De asemenea, transmitem un gând de încurajare tuturor companiilor din județul Bistrița-Năsăud, care luptă pentru a se menține, după un an 2020 foarte dificil pentru mediul de business. Suntem alături și suntem dornici să împărtășim experiența noastră și să venim în sprijinul tuturor, rămânând deschiși și conștienți de rolul nostru în peisajul economic.

Clasamentul firmelor se realizează conform unei metodologii unitare realizate la nivel național în baza unor indicatori de performanță ținând cont de: cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat, aceștia fiind calculați automat în baza datelor de bilanț, pentru anul 2020. Clasamentul se realizează pe șapte domenii mari de activitate: Industrie, Cercetare – Dezvoltare și High Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism. În realizarea clasamentului, au fost luate în considerare firmele care se încadrează, din punct de vedere al criteriilor de evaluare, pe primele trei locuri, într-un efort susținut de încurajare a  practicilor de afaceri productive.

Mulțumim pentru susținere și implicare partenerilor și sponsorilor care ne-au fost alături în realizarea “Topul Firmelor 2021”.

Președinte CCIBN

Vasile BAR