CCI: Ziua Europei

Ziua Europei 2020:Elevii  județului si-au demonstrate  creativitatea în cadrul a două concursuri

Anul acesta, cu ocazia Zilei Europei, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița, va premia câștigătorii celor două concursuri dedicate elevilor și tinerilor din județ: concursul de afise cu tema “Pactul Ecologic European în viziunea mea” și concursul de eseuri cu tema Solidaritatea cetățenilor Uniunii Europene privind Covid-19”.

Concursul “Pactul Ecologic European în viziunea mea”  derulat în perioada 16 martie – 27 aprilie 2020, a fost deschis tuturor elevilor de liceu din județul Bistrița-Năsăud și a presupus realizarea, de către participanți, a unui afiș care să surpindă prin intermediul imaginilor eforturile Uniunii Europene în domeniul ecologic și responsabilizarea tinerilor faţă de factorii distructivi ai mediului, prin atitudini prietenoase cu acesta. Au fost înscrise în concurs 8 afișe.

Concursul Solidaritatea cetățenilor Uniunii Europene privind Covid-19 derulat în perioada 28 aprilie – 5 mai 2020, a fost deschis tuturor elevilor si tinerilor din județul Bistrița-Năsăud și a presupus realizarea, de către participanți, a unui eseu scurt și creativ pentru susținerea și solidaritatea  în lupta împotriva noului coronavirus. Au fost înscrise în concurs 11 eseuri.  

La data de 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, va avea  loc, online, evenimentul de  premiere a participantilor la cele doua concursuri lansate de catre CIED Bistrita. Evenimentul va avea loc pe pagina de Facebook a CIED Bistrita începând cu ora 12.

https://www.facebook.com/EuropeDirectBistrita

Mai multe informatii gasiti pe www.europedirectbistrita.ro