Ceremonie 1 Decembrie

1 Decembrie – Ziua Națională a României

Pe parcursul istoriei, românii au luptat cu devotament pentru câștigarea independenței, suveranității si unității naționale. Unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie 1918, a însemnat realizarea idealului național de secole a poporului român.

Acum, când sărbătorim 103 ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia, avem datoria morală să-i cinstim cu respect pe eroii neamului românesc. Să nu uităm niciodată  curajul și devotamentul cu care au luptat și să-i avem mereu ca exemplu.

Pentru a cinsti acest important eveniment, Ziua de 1 Decembrie – în Piața Centrală din garnizoana Bistrița, Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” în cooperare cu autoritățile administrației publice locale, va organiza ceremonia militară prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale a României, începând cu ora 12.00.

La activitate vor participa reprezentanții structurilor militare din garnizoană, autorităților publice locale, instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională din garnizoana Bistrița, cadre militare active, în rezervă și retragere,
alături de publicul bistrițean.

Activitatea va fi organizată și se va desfășura cu respectarea măsurilor de prevenire si combatere a infectării cu virusul SarS-CoV-2.

OFIŢER  CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE  PUBLICE AL BRIGĂZII 81 MECANIZATĂ
„General GRIGORE BĂLAN”

Sublocotenent Raluca MUREȘAN