Ceremonie militară

Astăzi, 26 august 2019, domnul locotenent colonel Dan Valer Orza a predat comanda şi Drapelul de Luptă al Batalionului 812 Infanterie „Bistrița “ domnului locotenent colonel Alin Florin Marian.

Activitatea a fost condusă de comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN, general de brigadă Mircea Gologan şi au fost invitaţi prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, domnul
Ovidiu-Victor Frenţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, domnul Vasile Puica, viceprimarul municipiului Bistriţa, domnul Cristian Niculae, reprezentanţii instituţiilor din
Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, comandanţii  batalioanelor din brigadă, militarii din garnizoana Bistriţa şi familiile acestora.

Ceremonia militară a debutat cu prezentarea onorului şi raportului comandantului brigăzii, urmată de intonarea Imnului Naţional al României. Ulterior citirii Ordinului de eliberare din funcţie, domnul locotenent colonel Dan Valer Orza a fost decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre şi Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru 25 de ani de activitate.

În continuare, comandantul brigăzii a dat citire Ordinului de detaşare şi împuternicire a domnului locotenent colonel Alin Florin Marian la comanda Batalionului 812 Infanterie „Bistrița “, urmat de ceremonia de predare-primire a Drapelului de Luptă, care a fost momentul culminant al activităţii, încărcat de emoţii pentru toţi participanţi.

În cuvântul său, domnul locotenent colonel Dan Valer Orza şi-a luat rămas bun şi le-a mulţumit “Şoimilor” pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul celor doi ani în care au luptat împreună, în timp ce noul comandant, locotenent colonelul Alin Florin Marian, în alocuţiunea sa, şi-a exprimat gratitudinea şi emoţiile: ” În luna august a anului 2003, moment în care am păşit pentru prima dată în această cazarmă, năzuinţa de a comanda un mare batalion din Armata României părea un vis, dar iată ca TOTUL a devenit realitate!”.

În semn de respect şi recunoaştere a meritelor şi profesionalismului de care a dat dovadă la comanda structurii, locotenent colonelul Dan Valer Orza a primit un steag de identificare şi o plachetă din partea batalionului.

În continuare, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, domnul Ovidiu-Victor Frenţ i-a mulţumit locotenent colonelului Dan Valer Orza: “Vă felicit pentru profesionalismul cu care aţi condus şi repatriat una dintre cele mai importante structuri de nivel batalion din Armata României. Vă dorim mult succes în carieră şi suntem onoraţi că ne-aţi fost alături!”, iar noului comandant “ un om al oamenilor, nu doar un om al armelor”, i-a urat succes şi putere de muncă în noua funcţie, evidenţiind experienţa profesională deosebită dobândită pe parcursul unei cariere militare de excepţie.

În alocuţiunea sa, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN, general de brigadă Mircea Gologan a evidenţiat faptul că militarii care muncesc şi îşi demonstrează abilităţile în brigadă, pot fi promovaţi la cel mai înalt nivel, în cadrul acesteia.

Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Batalionului 812 infanterie „Bistrița “ s-a încheiat cu defilarea efectivelor structurii, spre admiraţia şi încântarea celor prezenţi.