Ceremonie Ziua Imnului Național

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Onorarea Imnului, acest simbol patriotic, este un moment solemn, care ne oferă ocazia de a ne reafirma atașamentul față de valorile ce stau la baza statului român modern.
Am sărbătorit azi cu mândrie Imnul Național al României în Bistrița orașul creatorului versurilor Imnului Național.

„Poetul Andrei Mureșanu, a cărui încredere în devotamentul neamului românesc a purtat condeiul pe foaie, a compus aceste versuri a căror sonoritate și semnificație ne angajează în promisiunea de a da tot ce ne stă în putere pentru binele țării noastre. (…) Încă din 1848, când a fost scris pe fundalul revoluției de atunci, „Deșteaptă-te române” a continuat să fie un îndemn la lupta pentru unitate si demnitate națională.

Este un îndemn care ne-a însoțit în multe momente de cumpănă, dar și în momente de bucurie, atunci când Imnul a răsunat în lume, pe melodia lui Anton Pann, la concursuri şi competiţii internaţionale, la care tot mai mulţi tineri români au urcat și urcă învingători pe prima treaptă a podiumului. Pentru că poporul nostru este unul de învingători, chiar dacă uneori ne simțim copleșiți de apăsarea prezentului, de dificultățile și pericolul care ne înconjoară.

Azi, când contextul pandemiei crează neliniște în sufletele noastre, ascultăm aceste versuri -călăuză pe drumul spre o Românie unită, sănătoasă și prosperă.
Să ascultăm azi versurile Imnului Național al României și să le lăsăm să ne învăluie în emoție, să ne insufle curaj și speranță.La mulți ani Imnului Național, la mulți ani România!

––
Activitățile simbolice organizate cu prilejul Zilei Imnului Național s-au desfășurat cu respectarea regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute în reglementările privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cauzate de Coronavirus.