CJSU: Restricții ridicate

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud de astăzi, 8 septembrie a.c., a fost prezentată situația actualizată a unităților administrav-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud, din perspectiva Hotărârii Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 18/08.09.2020, prin care se stabilește că:

  • se ridică restricțiile în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, în ultimele 14 zile, a scăzut sub pragul de 1,5/1000 de locuitori: Budești și Lunca Ilvei.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 9 septembrie 2020.

Comunele în care se mențin restricțiile, conform hotărârilor anterioare, sunt: Rebra, Spermezeu, Șieuț.

Precizăm faptul că mici depășiri ale pragului de 1,5/1000 de locuitori se înregistrează și la Beclean, respectiv Livezile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis ca în cazul celor două unități administrativ-teritoriale să nu impună deocamdată restricții, având în vedere că aceste valori se înregistrează în urma îmbolnăvirilor de la diferite centre de îngrijire. Mai exact, este vorba despre focare izolate, cu persoane instituționalizate care nu au avut contact cu comunitatea.