”Clean Stations”

„CLEAN STATIONS” – ACȚIUNE ÎN STAȚIILE CFR

În această dimineață, Poliția Română, prin Direcția de Poliției Transporturi, desfășoară o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR.

Timp de 4 ore, peste 1.400 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică vor desfășura controale în zona a 324 de stații de cale ferată.

Se are în vedere depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale.

În activități sunt angrenați și jandarmi, polițiști locali și colegi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

În județul Bistrița-Năsăud, peste 30 de polițiști de la Biroul Județean de Transporturi Bistrița-Năsăud, Ordine Publică, Rutieră, dar și jandarmi și personal CFR au efectuat controale și verificări în 17 stații CFR și în apropierea acestora. Vizate au fost principalele gări din județul nostru.

Astfel, au fost legitimate și verificate peste 70 de persoane și au fost controlate 21 de autoturisme depistate de polițiști în zona gărilor în care au fost efectuate acțiunile.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 8000 de lei și a fost reținut un permis de conducere pentru neoprire la semnalele acustice și luminoase la trecerile la nivel cu calea ferată. Din numărul total al sancțiunilor, 5 au fost conform Legii 61/1991, 1 conform Legii 12/1990, 2 conform OUG 97/2005, restul fiind pentru abateri la regimul rutier. Totodată, au fost depistați și sancționați contravențional 3 cerșetori.