Climate Action Day la Bistrița

CLIMATE ACTION DAY – ZIUA pentru ACȚIUNE CLIMATICĂ II – Bistrița 29 Noiembrie 2019

Vineri 29 Noiembrie 2019, în România va avea loc al doilea marș pentru acțiune climatică.

Sub numele de “Ziua pentru acțiune climatică”, Bistrița inițiază demersuri de solicitare a declarării stării de urgență climatică și se alătură celor 19 orașe din România în care tinerii consideră că rezolvarea problemelor climatice nu mai suportă amânare.

Marșurile și protestele sunt organizate de mișcarea Fridays For Future din România și Climate Strike România. La nivel local și național protestăm și inițiem campanii de conștientizare și informare. La nivel european suntem parte dintr-o echipă care merge către uniunea europeană cu o serie de politici publice prin care le cerem implementarea acordului de la Paris. Iar la nivel global suntem parte din echipa care a redactat declarația tinerilor, un act recunoscut de UNFCCC ( United Nations Framework Convention on Climate Change) și UNGA (United Nations General Assembly).

Marșurile și protestele pentru acțiune climatică au loc în toată lumea, sunt din ce în ce mai frecvente și sunt organizate pentru a comunica politicienilor că sistemul pe care ei îl reprezintă trebuie să schimbe strategia existentă și să declare stare de urgență climatică.

În data de 20 Septembrie, la primul marș de acest fel organizat în România, au fost prezenți peste 1.000 de oameni în București și 800 oameni în celelalte 8 orașe în care a avut loc protestul, majoritatea fiind elevi. Pentru că acest număr de oameni nu a fost suficient pentru a ne asculta cererile, sunteți așteptați iar, în număr și mai mare, pe 29 Noiembrie. Factorii de decizie trebuie să înțeleagă că oamenii nu vor mai tolera un mediu politic care nu ia în considerare schimbările climatice.

Toți bistrițenii care sunt dispuși să lupte pentru viitorul nostru, al tuturor, pe această planetă sunt așteptați pe data de 29 Noiembrie 2019 la Bistrița în Piața Petru Rareș, începând cu ora 16.00 să transmită un mesaj de acțiune climatică categoric tuturor factorilor de decizie.

Informații suplimentare găsiți pe https://www.facebook.com/events/458544214799604/