Comunicat CCI BN

Distanța trebuie să ne apropie!

Viitorul trebuie construit. Pentru ca ziua de mâine să fie mai bună pentru toți, toți trebuie să ne implicăm. Situația în care suntem astăzi, datorată virusului Covid-19 trebuie să devină stabilă, iar pentru aceasta este nevoie de solidaritate și implicare. Distanța trebuie să ne apropie! Este necesar și vital să acționăm în acest sens, astăzi, acum.  Contribuția fiecăruia este semnificativă pentru ca să construim împreună viitorul!

Viața merge înainte pentru toată lumea, însă spre deosebire de orice altă perioadă dificilă de până acum, pandemia are multe particularități, la care trebuie să ne adaptăm din mers.

 Există multe domenii de activitate în care este nevoie de ajutor, un ajutor real, al nostru, al tuturor, ca și comunitate, pentru a nu  fi oprite complet, lucru care sperăm să nu se întâmple, iar Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud face un apel de solidaritate în acest scop.

Domenii precum HoReCa, activitățile de formare profesională pentru adulți, activitatea didactică din școli  este necesar să își continue activitatea într-un ritm cât mai normal, cu respectarea măsurilor de protecție impuse de autorități.

Încurajăm respectarea acestor măsuri, însă este nevoie de colaborare, susținere și de perseverență, mai ales acum, când facem cu toții eforturi mari de a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă.

Luptăm cu virusul Covid-19, cu ideile preconcepute, ducem discuții aprige pentru și împotriva a ceea ce este bine și ce nu este bine în aceste vremuri, sperăm zi de zi că va fi mai bine, nu mai rău, dar e vital să râmânem deschiși și conștienți de rolul nostru în acest peisaj și să încurajăm lupta pentru ca lucrurile să continue în aceste domenii precum cele menționate mai sus și nu numai, să nu fie știrbită calitatea lor și să nu suportăm prea dur repercursiunile acestor știrbiri în viitorul pe care” trebuia” să îl construim împreună!