Hoția a câștigat în Parlament
Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR și ai minorităților naționale au votat astăzi Codurile Penale pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de pușcărie! Una dintre cele mai importante modificări din Codurie este reducerea termenelor de prescripție, care echivalează cu o amnistie mascată.
Rezultatul? Dosarele penale în lucru se vor închide iar infractorii vor scăpa de pedeapsă dacă au fost suficient de abili să tragă de timp suficient de mult. Așa cum este cazul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Vedem astăzi că un #nimic a modificat legea în Parlament pentru a scăpa de dosarele penale. Mai mult, scapă de răspundere pentru ce a făcut și va putea să fure în continuare și să rămână cu toți banii!
Este cea mai gravă situație din ultimii doi ani din punct de vedere legislativ pentru că aceste modificări sunt pentru corupți dar și pentru infractori, violatori, pedofili, traficanți de droguri, tâlhari. Aceasta este politica PSD, aceasta este maniera în care ei legiferează!
Astăzi hoția a câștigat în Parlament, pe 26 mai#FaraPenali va deveni o realitate în România. Vrem o Românie fără penali și fără hoție!

Ecaterina Andronescu consideră că avem prea multe clase a IX-a. Cu siguranță e vorba de lipsa de fonduri pentru Educație!
Pe de-o parte se laudă cu creșterea bugetului pentru învățământ, pe de alta parte se taie clase si catedre pentru profesori!
Guvernul ar putea aproba în cursul zilei de astăzi o cifră de școlarizare redusă pentru clasa a IX-a de liceu, de la 165.000 de locuri, câte au fost alocate în anul școlar actual (2018-2019) la 134.600 de locuri pentru anul școlar 2019-2020. Proiectul de Hotărâre se află pe ordinea de zi a ședinței, potrivit Secretariatului General al Guvernului. Reducerea de aproximativ 30.000 de locuri nu a fost explicată de oficialii ministerului, nici în nota de fundamentare a actului normativ, nici de ministrul educației Ecaterina Andronescu. Aceste reduceri vizează deja și școlile din județul Bistrița-Năsăud.

Este nevoie de crearea unui fond special la nivelul UE pentru regiunile cu educație deficitară
În România rurală, doar 38% dintre persoanele cu vârsta între 25 și 64 de ani au absolvit gimnaziul, 22% au făcut și o școală profesională și mai puțin de 17,5% au terminat liceul. Doar 0,4% din populația din mediul rural urmează cursuri de formare profesională după terminarea școlii.
“Nimeni nu rămâne în urmă” este unul dintre obiectivele Alianței 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European. Propunem crearea unui fond special la nivelul UE pentru regiunile cu educație deficitară deoarece educația este domeniul cel mai important în dezvoltarea țării.

Deputat USR Cristina Iurișniți