Comunicate Cristina Iurișniți, USR

USR propune alegerea primarilor în două tururi!

Noul demers legislativ inițiat de parlamentarii USR are ca scop revenirea la alegerea primarilor în două tururi prin modificarea Legii 115/2015.

La momentul de față, alegerile primarilor într-un singur tur avantajează partidele mari sau persoanele care recandidează, însă, de multe ori, reprezentativitatea acestora este foarte redusă. Nu putem vorbi despre reprezentativitatea și legitimitatea autorităților locale, în contextul în care avem în țară primari aleși și cu 8 sau 10% din electorat!

Alegerea în două tururi va spori legitimitatea și responsabilitatea primarilor aleși, iar acest fapt va genera o serie de schimbări benefice în administrația publică locală.

Proiect controversat de modificare a Legii Educației: eliminarea examenului de limbă română pentru elevii maghiari

Pe lângă Andronescu care abramburește non stop sistemul de învățământ, de la declarații, propuneri, până la proiecte de lege, urmează acum și niște propuneri controversate din partea unor parlamentari reprezentând Partidul Civic Maghiar/UDMR:

„PCM va depune săptămâna viitoare în Parlament, prin intermediul celor doi deputați pe care îi avem și care au fost aleși pe listele UDMR, o inițiativă legislativă de modificare a Legii Educației care prevede eliminarea examenului de limbă română pentru elevii maghiari. Este vorba despre examenul de Evaluare Națională de la sfârșitul claselor a VI-a și a VIII-a și la Bacalaureat. Motivul acestei inițiative legislative este că elevii maghiarii sunt discriminați în comparație cu elevii români, având de susținut două examene în plus, limba română scris și oral”, a spus Mezei.

Potrivit liderului PCM , inițiativa nu înseamnă că elevii maghiari nu trebuie să cunoască limba română.

„Ei ar trebui să susțină un examen de limba română în timpul liceului, în cei patru ani, când vor ei, iar în baza acestuia să se poată prezenta, ulterior, pentru susținerea Bacalaureatului”, a explicat Mezei.

Cum adică când vor ei??

Deputat USR Cristina Iurișniți