Comunicat Ioan Peteleu, PNL

Campanie electorală pe bani publici sau cultul personalității lui Ceaușescu întruchipat în Niculae?

Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă iar când Crețu e plecat la schi, în țări străine bineînțeles, Niculae profită de ocazie și vrea să se facă cunoscut în fața doamnelor din Bistrița, și nu numai. Nu oricum, ci printr-o felicitare de 8 Martie pe preșul de la ușă, cu un text profund aliterar.

Și de parcă nu ar fi de ajuns calitatea jenantă a compoziției, viceprimarul se transformă și în meteorolog de serviciu și ne aduce aminte că a venit anotimpul schimbării, adică primăvara, de parcă noi nu vedem că la Bistrița a dispărut zăpada chiar și de pe pârtia Cocoș. Sau o fi vorba de o schimbare în primărie și noi nu știm? Demisionează Crețu cumva înainte de termen? Nu se mai întoarce în țară? Greu de descifrat cuvintele cheie!

Terminând cu mesajul de 8 Martie dedicat femeilor ne urează și nouă, tuturor bistrițenilor, tot de 8 martie, o primăvară frumoasă. Nu că ar fi rău ca o personalitate atât de impozantă ca viceprimarul Niculae să transmită mesaje cetățenilor, dar întrebarea ce se pune este: pe banii cui? O altă întrebare care se pune este: de ce trebuie să-și pună și poza personală și semnătura pe o felicitare? Nu erau de ajuns ghioceii, mesajul comemorativ și sigla primăriei?

La prima întrebare, aștept urgent un răspuns public din partea domnului viceprimar Niculae. Dacă e din salariul dânsului, o putem trece la cheltuieli de campanie electorală în care a intrat de cel puțin un an, dar atunci nu trebuia să folosească sigla primăriei pentru că primăria nu-i a lui. Dacă e din bugetul municipiului, din banii bistrițenilor, este foarte grav și Niculae nu face altceva decât să aplice învățăturile lui Crețu, care a mers la schi pe banii bistrițenilor, continuând astfel în aceeași notă arogantă și sfidătoare la adresa cetățenilor.

La a doua întrebare, răspunsul este simplu și vizibil de mai mult timp: personajul își dezvoltă cultul personalității. De aproape trei ani caută mereu să fie în lumina reflectoarelor și a blițurilor. Nu scapă nici un moment în care-și poate face o poză pe care să o posteze pe Facebook, însoțită de mesaje cu mărețele realizări. Concurează pur și simplu cu realitatea bistrițeană imaginând stadioane cu zeci de mii de locuri pe care se vede zeu, demiurg, ținând discursuri bombastice, într-un oraș fără apă, canal, iluminat public, străzi asfaltate. Se consideră deja un „ctitor de geniu”, un „demiurg”, un „simbol viu al năzuințelor” bistrițenilor spulberate de Crețu, discipolul lui.

În așteptarea răspunsului la prima întrebare îi transmit și eu viceprimarului Niculae un mesaj de 8 Martie: “cârmaciule înțelept”, îndrăznește să crezi că nu ești decât un personaj!

Ioan Peteleu, consilier local PNL