Comunicat Ionuț Simionca

Ionuț Simionca (PMP): Am stat în stradă mai mult de 100 de zile pentru eliminarea pensiilor speciale. Suntem la un pas de realizarea acestui deziderat.

Deputatul PMP Ionuț Simionca salută consensul existent la nivel parlamentar pentru eliminarea pensiilor speciale care crează privilegii nemeritate și pun presiune pe bugetul de stat. PMP este partidul care s-a luptat, încă din 2016, pentru eliminarea pensiilor speciale, derulând o campanie în stradă care a dus la strângerea a peste 1 milion de semnături de susținere a acestui proiect. Mai mult, PMP a condiționat votul pentru învestitura Guvernului Orban de asumarea unei astfel de măsuri. E bine că și PSD a fost împins într-o zonă de ipocrizie, arătându-se astfel dispus să voteze o asemenea lege.

„Am stat în stradă mai mult de 100 de zile, cerându-le bistrițenilor să mă ajute să îmi elimin propria pensie specială, rezultată în urma mandatului de parlamentar. Sunt singurul parlamentar de Bistrița-Năsăud care a făcut din corectarea nedreptății legate de pensii o prioritate politică. E îmbucurător să văd acum cum toți parlamentarii din județ, fie ei PNL, USR, PSD, sunt susținători ai acestui proiect pe care unii l-au ținut în sertar vreme de trei ani, pe care alții nici nu au vrut să își pună semnătura, copiindu-l mai apoi. În cazul duplicitarilor PSD, Daniel Suciu și restul, aflați în subordinea baronului local Radu Moldovan, care mă catalogau drept populist deoarece susțineam acest proiect legislativ, avem de-a face și cu o recunoaștere implicită a faptului că guvernele lor (Ponta, Grindeanu, Tudose și Dăncilă) au făcut mult rău românilor, introducând toate aceste legi strâmbe care creau pensionari privilegiați, ocolind principiul contributivității”, a declarat Ionuț Simionca.

În opinia deputatului PMP, dincolo de chestiunile de ordin politic sau bugetar, problema este una morală. „Pot să merg cu fruntea sus la orice om care a muncit zeci de ani și acum primește pensie bazată pe contributivitate, să mă uit în ochii lui și să îi spun sincer că am făcut tot ce am putut pentru eliminarea acestei nedreptăți, a pensiilor speciale. Sper ca munca mea să mai spele din rușinea parlamentarilor care au votat legi strâmbe”, a concluzionat președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Un fost procuror comunist, fost comandat al penitenciarului Colibaşi, este cel mai bine plătit pensionar din România. Acesta încasează lunar 73 890 de lei, adică peste 15 000 de euro. Prin comparație, pensia medie era de 1371 de lei, adică de aproximativ 300 de Euro, de peste 50 de ori mai mică decât cea a celui mai bogat pensionar. Săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară, Parlamentul urmează să dezbată și să voteze un proiect privind eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor militare.