Comunicat Partida Romilor

Lideri, membri, simpatizanti si mediatori sanitari ai romilor din Bistrița-Năsăud s-au întâlnit ieri, 02.07.2019 la Bistrița cu presedintele sucursalei Tg. Mureș

Sala mare de ședința a Palatului Administrativ a fost ieri gazda unei întâlniri la care au luat parte lideri, membri, simpatizanti si mediatori sanitari ai romilor din Bistrița-Năsăud cu reprezentanții Instituției Prefectului, Consiliului Județean și ai mai multor ONG-uri. La ședință au fost prezenți și cei doi președinți ai Partidei Romilor Pro Europa din Mureș și Bistrița-Năsăud, Petre Zelariu și Emil Neia Lăcătuș.

În principal, discuțiile au vizat următoarele probleme:

– strategii, programe și proiecte pentru comunitățile de romi din județul Bistrița-Năsăud;

– consilierea și informarea  părinților care au depus dosare pentru locurile destinate elevilor de etnie roma în anul școlar 2019-2020 și care vor fi repartizați în ședinta publică din data de 10.07.2019, ora 10:00  la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, cei doi președinți ai organizațiilor din Bistrița-Năsăud și Mureș au identificat nevoile comune ale romilor din cele două județe.

”A fost o întâlnire în care am vorbit despre noi și problemele etniei noastre, am analizat cu președintele Zelariu, soluții comune pentru nevoile romilor din cele două județe”, a conchis președintele si consilierul judetean Emil Neia Lăcătuș.