Comunicat Partidul Verde

Prim-vicepresedintele Partidului Verde Tetcu Cristian si presedinte al ONG-ului Asociatia RURALIS a fost exclus din Partidul Verde la ședința Consiliului Național din 15.06.2019

La sedinta extraordinara a Consiliului National (CN) al Partidului Verde din 15.06.2019 de la Bucuresti, convocata statutar de 2/3 din numarul membrilor Consiuliului National si de majoritatea membrilor Biroului National, la care a participat 23 din totalul de 34 al membrilor CN, adica 2/3 din numarul total al membrilor CN, conform prevederilor statutare si conform atributiilor Consiliului National, in sedinta, s-a votat excluderea din partid a dlui Tetcu Cristian, prim-vicepresedinte al partidului, fiind aprobata prin vot unanim numirea dlui Balan Horea Marius ca presedinte interimar al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud. La acest Consiliu National au mai fost luate si alte hotarari care pot fi vazute pe site-ul partidului www.verzii.ro.

Va trimitem acest comunicat de presa pentru a va informa ca dl Tetcu Cristian nu mai este membru al Partidului Verde, nemaiputandu-se prezenta public ca prim-vicepresedinte al partidului si presedinte al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud si ca orice comunicare a lui in numele partidului este nula. Dl Tetcu a fost sanctionat cu excluderea din partid pentru actiuni subversive in interiorul partidului actionand impotriva intereselor partidului. Totodata, va anuntam ca dl Tetcu nu a vrut sa dea explicatii Consiliului National de ce nu si-a dat demisia din functia de presedine al ONG-ului Asociatia Ruralis, pe motiv de incompatibilitate (functie politica de conducere la nivel national si presedinte la ONG declarat fara scop politic), de la data congresului cand a fost ales prim-vicepresedinte al partidului, asa cum i s-a cerut atunci.

Din data de 15.06.2019, dl Balan Horea Marius, presedintelele organizatiei mun. Bistrita, a preluat functia de presedinte al filialei Bistrita-Nasaud.

Presedinte executiv – Constantin Damov

Secretar general – Silviu Dumitru