Comunicat PER

Observăm că, sub presiunea tot mai mare a apropiatelor alegeri locale, administrația Bistriței prin candidatul PSD Cristian Niculae anunță noi și noi intenții în locul realizărilor. Iată că, printr-un anunț pe Facebook domnul Cristian Niculae se arată decis să propună Consiliului Local ca elevii din orașul nostru să beneficieze de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun.

Desigur măsura putea fi adoptată deja dacă majoritatea condusă de domnul viceprimar Niculae aproba prin vot propunerea pe care am făcut-o în contextul stabilirii tarifelor pentru transportul local în ședința Consiliului Local din data de 23.12.2019. Iată conținutul propunerii pe care am făcut-o în numele ecologiștilor: ”Propun să se introducă încă un abonament lunar pentru elevi sau studenți cu două călătorii pe zilele de școală, care să fie gratuit. În 20 de zile de școală să fie 40 de călătorii pe o singură linie”.

Salutăm faptul că după mai bine de o lună, propunerea noastră a ajuns să fie înțeleasă și procesată, compilată de liderul majorității PSD din Consiliul Local. Sigur, domnul viceprimar plusează și ridică numărul călătoriilor gratuite la 60 în mod contradictoriu cu obiectivele enunțate întrucât în week-end elevii nu au ore și nici nu observăm congestia traficului dimineața și în jurul orei 14 așa cum susține viceprimarul în postarea făcută ieri. Dar, înțelegem că face această supralicitare pentru că ei pot, noi, trebuind să ne justificăm mai riguros propunerile făcute. E foarte bine oricum!

Înțelegând că propunerea noastră a fost în fine îmbrățișată de conducerea politică a majorității sperăm că, nu va mai trece mult până când „echipa faptelor” va trece la treabă. În context, n-ar fi lipsit de interes dacă domnul viceprimar ar binevoi să acorde atenție și celorlalte proiecte ale ecologiștilor care așteaptă de luni de zile să fie introduse pe ordinea de zi, cum ar fi cel vizând decongestionarea traficului sau, în contextul adoptării bugetului, a propunerii vizând bugetarea participativă.

Pentru ca lucrurile să evolueze în sens pozitiv în Bistrița nu este suficient ca toți consilierii locali să vină alături de domnul Niculae ci este necesar ca domnul Niculae și consilierii PSD să mai aplece și ei, din când în când, urechea la cerințele și doleanțele cetățenilor Bistriței. Doar lucrând împreună, cu atenție, deschidere și receptivitate, fără ambiții de partid și orgolii nejustificate, putem să îmbunătățim calitatea vieții bistrițenilor!