Comunicat PER

În ședința de Consiliu Local de ieri a fost validat mandatul de consilier al domnului Virgil Marton din partea Partidului Ecologist. Virgil Marton este membru PER din anul 1995, iar din 1997 până în 2003 a condus organizația județeană de tineret a PER Bistrița-Năsăud. Este absolvent al Universității ”Ioan Ionescu de la Brad” din Iași, profilul arhitectură peisagistică. Este membru activ al asociației Gențiana Bistrița 1990, ONG la care a fost și vicepreședinte. Asociația Gențiana este foarte cunoscută tinerilor din anii 90 mai ales pentru organizarea activităților de orientare turistică, drumeții montane și acțiuni ecologice, domenii în care Virgil Marton este pasionat, pe lângă fotografia în natură sau de eveniment.

În consiliul local ecologiștii vor continua să se manifeste așa cum au facut-o întotdeauna, urmărind doar servirea intereselor cetățenilor Bistriței și susținerea problematicii privind protecția mediului.

Demisia domnului Mircea Archiudean și motivarea acesteia exprimă foarte bine sentimentele ecologiștilor bistrițeni în ceea ce privește strategia PER național pentru alegerile europarlamentare. Îi mulțumim pe această cale pentru tot ceea ce a făcut în ultimii trei ani pentru mișcarea ecologistă bistrițeană, implicarea sa politică și civică având un rol hotărâtor în revenirea ecologiștilor în prim-planul vieții politice locale. Toți cei care i-am fost aproape în calitate de colegi și prieteni îi vom fi în continuare alături în momentul în care va lua o decizie în ceea ce privește parcursul politic viitor.

Partidul Ecologist Român, filiala Bistrița-Năsăud