Comunicat PNL Bistrița

PNL Bistrița solicită asigurarea accesului bistrițenilor la ședința de adoptare a bugetului local al mun Bistrita pentru anul 2019

Dezbaterea celui mai important proiect de hotărâre al Consiliului Local Bistrița, cel de aprobare a bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pe anul 2019, a fost programată pentru ziua de joi 18 aprilie ora 10.00. Primarul Ovidiu Crețu susținut de majoritatea PSD-ALDE-UDMR a modificat la interval de 2 ore ziua și ora când banii alocați pentru investițiile cele mai importante din 2019 vor fi votate de către consilierii locali aleși de cetătenii municipiului Bistrița.

După ce ani la rândul edilul orașului a încălcat cu bună știință Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local Bistrița, convocând mai tot timpul ședințele înainte de ora 16.00, lucru care contravine prevederilor regulamentului aflat în vigoare la această dată, astăzi, prin această programare la o oră așa matinală, unică în istorie, asistăm la un tertip golănesc, marca celor de PSD, care încearcă să restricționeze accesul tuturor cetățenilor interesați să asiste la cel mai important proiect al anului ce îl poate avea o administrație publică locală.

Având în vedere importanța unui astfel de proiect, grupul de consilieri municipali ai Partidului Național Liberal îi solicită primarului Ovidiu Teodor Crețu să respecte prevederile Art. 39 din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local Bistrița și să reprogrameze ședința de dezbatere a bugetului municipiului Bistrița pentru ziua de joi 18 aprilie ora 16.00.

Grupul de consilieri municipali PNL Bistrița

Sorin Hangan, Diana Morar, Ioan Peteleu, Mioara Gaga Seica, Mihai Sărmășan