Comunicat Pro România

Vizita în municipiul Bistrița și în orașul Beclean a d-nei Corina Crețu, candidat al Pro România la alegerile europarlamentare și d-l Ioan Rus, consilier personal al d-lui președinte Pro România, Victor Ponta.

Comisarul European pentru Politică Regională,  d-na Corina Crețu, primul loc pe lista Pro România pentru alegerile europarlamentare și d-l Ioan Rus, fost ministru și consilierul președintelui Pro România, d-l Victor Ponta , au ajuns astăzi la Beclean și la Bistrița.

Prima oprire a avut loc  la Beclean, acolo unde, cei doi lideri ai Pro România, au avut o întâlnire cu primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, aceștia vizitând Băile Figa. Atât Corina Crețu dar și Ioan Rus au lăudat tot ceea ce a făcut Nicolae Moldovan pentru comunitatea și orașul pe care îl administrează, rezultat al proiectelor implementate din bani europeni, Figa fiind un exemplu de bune practici. De asemenea, cei doi lideri ai Pro România s-au întâlnit și cu liderii organizațiilor locale din zona Beclean.

La Bistrița, Corina Crețu și Ioan Rus au susținut o conferință de presă și au dialogat cu liderii de organizații locale de pe valea Someșului, Sălăuței sau Șieului în sala de ședințe a Palatului Administrativ, cei doi politicieni având și o scurtă întâlnire protocolară cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

În acest context, Ioan Rus, a afirmat că Pro România nu este o variantă nouă a PSD, ci un partid de sine stătător, o alternativă serioasă pe eșicherul politic. Rus a arătat  că Pro România s-a născut dintr-un necaz al tuturor. În opinia domniei sale, PSD este un partid care a derapat de la valorile social-democrației moderne, în concordanță cu partidele europenede stânga din aceeași familie.

Ioan Rus a subliniat faptul că principalul obiectiv al Pro România la alegerile europarlamentare este obținerea a unui minim de 5% din voturile electorilor din întreaga țară.

Considerată cel mai puternic politician român la nivel European, așa cum a caracterizat-o Ioan Rus, Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a vorbit de faptul că aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang  în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulţi bani: ”  Mă îngrijorează şi această tensiune între Guvern şi Banca Naţională, pentru că sunt cele două entităţi care trebuie să pregătească economia românească  pentru aderarea la zona euro. Eu zic că nu este cazul să stabilim termene. Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetăţenii României această tranziţie, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită”, a declarat Corina Crețu.

Important de știut:

PRO România este un proiect politic nou care îi implică și îi reprezintă pe toți cei care cred în România – în potențialul său uman și natural.

PRO România își propune să fie un laborator politic în care oameni competenți construiesc și aplică proiecte concrete pentru DEZVOLTAREA țării. PRO România va susține master planuri generale în fiecare domeniu de activitate.

PRO România vine cu un model nou pe scena politică prin promovarea unei gândiri de incluziune socială, factură liberală în economie și progresistă în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale.

Biroul de presă