Comunicat TeraPlast

Piața germană generează 30% din vânzările TeraGlass

TeraGlass, compania care deține portofoliul de tâmplărie termoizolantă al Grupului TeraPlast, şi-a consolidat prezenţa pe piaţa internațională, cel mai mare volum de comenzi în primul trimestru al acestui an venind din Germania. Astfel, piața germană a reprezentat 30% din totalul cifrei de afaceri, urmată de România, cu 21%, și Cehia, cu 13%. Alte pieţe relevante sunt Ungaria, Slovacia, Slovenia și Austria.

„Prezența în 12 țări europene și cererea aflată în creștere ne arată faptul că produsele TeraGlass sunt apreciate de către clienții internaționali. Tocmai de aceea, avem în curs de implementare un proiect de investiții pentru extinderea capacității de producție, care ne va ajuta să ne menținem promptitudinea și calitatea în relația cu clienții noștri. Pe lângă dezvoltarea portofoliului de clienți, în 2019 avem în vedere și creșterea prezenței pe piața locală, unde vizăm atât segmentul de retail, cât și cel B2C, prin deschiderea de showroom-uri și optimizarea forței de vânzări” a declarat Sergiu Manolache, director de vânzări TeraGlass.

Pe segmentul de ferestre din PVC, cea mai mare pondere în vânzările TeraGlass din primele 3 luni ale anului o reprezintă sistemele de ferestre cu 4 și 6 camere, în timp ce pentru ușile din PVC, cea mai pondere o reprezintă sistemele cu 4 camere. De asemenea, în primul trimestru al anului, TeraGlass a înregistrat o cerere ridicată pentru produse cu caracteristici speciale, precum sticle sablate și folii speciale.

TeraGlass îşi va extinde capacitatea de producție, având în acest sens în derulare un proiect co-finanțat prin schemă de ajutor de stat, în valoare totală de 3,5 milioane de euro. În urma acestui proiect, fabrica din Bistriţa va beneficia de un flux de lucru complet automatizat pentru producția ferestrelor și ușilor din PVC. Finalizarea proiectului va avea loc în toamna acestui an, iar producția pe noile linii va începe în prima parte a anului 2020.

În momentul de față, rețeaua de distribuție TeraGlass numără peste 500 de clienți interni și externi, iar profilele de tâmplărie sunt fabricate cu tehnologie de ultimă generație. În România, produsele TeraGlass se comercializează în special în marile magazine de bricolaj. Lista de produse oferite de TeraGlass cuprinde: ferestre din PVC, uși din PVC, panel-uri și panouri ornamentale și confecții din aluminiu. Situată în Bistrița, fabrica TeraGlass are o capacitate de 120.000 unități/an. În prezent, compania are 125 de angajați. 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.