”Săptămâna meseriilor”: Concursul ”Voi fi Chef”

Unul dintre cele mai celebre produse gastronomice din lume, pregătit de elevi în cadrul concursului „Voi fi Chef”

”Săptămâna meseriilor” a continuat astăzi, 26 martie 2019, cu cel de al doilea concurs, destinat viitorilor bucătari. Intitulat sugestiv „Voi fi Chef”, acesta s-a desfășurat la „Pizza de Casă”, cu sprijinul gazdei Lordinu SRL. Activitățile incluse în „Săptămâna meseriilor” sunt organizate de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, alături de partenerii Primăria Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud și societăți economice din județ.

Concursul „Voi fi Chef” a adus față în față patru echipe de elevi din cele două unități de învățământ care au specializare pentru meseria de „bucătar” – Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” Bistrița, pentru a se duela în prepararea unuia dintre cele mai faimoase produse culinare: pizza. Astfel, 12 elevi participanți s-au întrecut în creativitate și gust, sub îndrumarea bucătarilor șefi din cadrul Lordinu SRL.

La concurs au participat următoarele echipe:

– Echipa „Bonetele albastre”, din cadrul Școlii Profesionale Speciale „Sfânta Maria” Bistrița, alcătuită din elevii Rareș Ciucurean, Alexandru Vindireu și Vasile Rus, coordonați de doamna profesor Rodica Tescar;

– Echipa „Sare și piper”, din cadrul Școlii Profesionale Speciale „Sfânta Maria” Bistrița, alcătuită din elevii Diana Groza, Adriana Ursu și Valentin Sima, coordonați de doamna profesor Silvia Galben;

– Echipa „Bucătarii inimoși”, din cadrul Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, alcătuită din elevii Ioan-Claudiu Pașcu, Florin-Marius Bulz și Paul-Alexandru Lăcătuș, coordonați de doamna profesor Viorica Rusu.

– Echipa „Bucătarii veseli”, din cadrul Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, alcătuită din elevii Sidonia Simon, Marian-Florinel Doboacă și Cătălin-Alexandru-Emil Ruști, coordonați de doamna profesor Domnița Parcea.

Reprezentată de unul dintre cele mai iubite produse alimentare din lume – pizza, tema concursului a oferit elevilor posibilitatea de a învăța de la bucătari cu experiență cum se realizează această specialitate și de a-și pune ei înșiși în aplicare cunoștințele și aptitudinile pentru a pregăti cele mai interesante și gustoase produse. 

Premierea participanților va avea loc la data de 29 martie 2019, după încheierea tuturor concursurilor incluse în „Săptămâna meseriilor”.

Șirul de evenimente continuă la data de 27 martie, cu concursul „Sudorul european”, destinat liceenilor din unitățile de învățământ cu această specializare. Acesta va avea loc la Comelf SA.