Conferință CCI BN

Conferința “Împreună pentru viitor”

Declanșarea epidemiei de COVID-19 la începutul anului 2020 a modificat perspectivele economice, sociale și bugetare în lume, fiind necesar un răspuns urgent și coordonat atât la nivelul Uniunii, cât și la nivel național pentru a face față consecințelor economice și sociale, precum și efectelor asimetrice asupra statelor membre.      

În contextul crizei provocate de COVID-19 este necesar să se consolideze cadrul actual pentru sprijin financiar statelor membre, prin intermediul unui instrument inovator. În acest scop Uniunea Europeană a instituit un mecanism de redresare și reziliență pentru a furniza un sprijin financiar semnificativ și eficace menit să accelereze implementarea reformelor sustenabile și a investițiilor publice conexe în statele membre.

Campania de informare privind Redresarea economică și Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 a ajuns la final și se va încheia cu Conferința “Împreună pentru viitor”, care va avea loc Miercuri 14 Aprilie 2021, începând cu ora 11.00, online pe platforma Zoom, fiind transmisă live pe pagina de facebook a Centrului Europe Direct Bistrița.

Prin acest eveniment ne propunem să informăm cetățenii județului Bistrița – Năsăud, și nu numai, cu privire la  soluțiile bugetare și politice abordate de Comisia Europeană în sprijinul cetățenilor, companiilor și autorităților generând astfel  un  interes crescut al stakeholderilor pentru utilizarea unor programe și instrumente cuprinse în cadrul financiar multianual 2021-2027 și PNRR.

Temele propuse vor fi dezbătute în cadrul a trei paneluri, în care vor lua cuvântul conform agendei evenimentului Dl. Robert-Ionatan Sighiartău – Deputat în Parlamentul României; Dl.Ioan Turc – Primarul Municipiului Bistrița; Dl.Gabriel Lazany – Manager Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud; Dl. Marcel Ioan Boloș – Director General Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest; Dl. Radu Moldovan – Președintele CJ Bistrița Năsăud; Dna Cristina Iurișniți – Președinte Asociația Profesorilor Francofoni din Romania; Dl. Prof. Dr. Stelian Brad – Președinte Cluj IT, Președinte DIH4S; Dl. Emil Iugan – Administrator Silvania Internațional Prod – Centrul de Cercetare și Inovare Lunca Ilvei; Dna Bianca Pintea – Președintă Organizația Femeilor Antreprenor Bistrița Năsăud, OFA-UGIR.

Evenimentul va fi moderat de Dna Monica Mureșan, coordonator EDIC Bistrița-Năsăud.

Agenda evenimenului poate fi consultată pe site-ul:  http://www.europedirectbistrita.ro/wp-content/uploads/2021/04/Agenda-eveniment-EDIC14-aprilie.pdf

Invităm publicul larg să urmească live acest eveniment pe pagina de facebook Europe Direct Bistrița si să adreseze întrebări referitoare la subiectele dezbătute, în secțiunea comentarii.