Cristina Iurișniți, USR: Activitatea parlamentară februarie-aprilie

Activitatea parlamentară în perioada februarie-aprilie 2019

94 de luări de cuvânt în 68 de ședințe / 32 de declarații politice 120 de propuneri legislative, din care 7 legi adoptate / 89 de întrebări și interpelări

– Inițiativă legislativă pentru protejarea mediului prin încurajarea colectării selective a deșeurilor în școlile din România. Obligativitatea școlilor de a asigura colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării ulterioare. Legea a fost aprobată de Senat și avizată favorabil de Comisiile din Camera Deputaților

– Inițiativă legislativă pentru limitarea mandatelor rectorilor la maximum două mandate. Mediul universitar resimte nevoia de depolitizare și de democratizare. O comunitate academică puternică are nevoie de lideri reprezentativi și legitimi.

– Inițiativă legislativă pentru depolitizarea funcțiilor de director de unitate școlară și de rector.

– Combaterea violenței domestice prin aplicarea normelor legale și achiziționarea brățărilor electronice de supraveghere a agresorilor.

– Clarificarea situației școlilor cu grupuri sanitare în curte și solicitarea planului de acțiune pentru reabilitarea acestor unități școlare.

– Clarificarea modificărilor care au generat diferențele salariale apărute la începutul anului.

– Solicitarea bugetului pentru Sezonul Cultural România-Franța, dar și stadiul proiectului de construire a Casei României din Campusul universitar de la Paris.

Activitatea pe plan local

Continuarea demersurilor pentru clarificarea situației juridice a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” pentru a putea accesa fonduri necesare reabilitării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.