Cristina Iurișniți, USR: O dramă care trebuie să înceteze

Am solicitat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud o statistică privind situația de la nivelul județului Bistrița-Năsăud, din acest punct de vedere, al copiilor care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Potrivit răspunsului DGASPC BN, la nivelul județului Bistrița-Năsăud există în evidențele anului 2018 un număr de 2.504 copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, dintre aceștia: 445 copii cu ambii părinți plecați, 1.916 copii cu un părinte plecat, respectiv 143 de copii cu unicul părinte plecat la muncă în altă țară. De asemenea în cursul anului 2019, DGASPC Bistrița-Năsăud avea în evidență 14 cazuri de copii părăsiți în unitățile sanitare, iar în primele trei luni ale anului în curs, 3 cazuri de copii părăsiți la naștere.

Copiii lăsați singuri acasă, în urma migrației economice a unuia sau a ambilor părinți, reprezintă unul dintre fenomenele sociale de amploare ale României din ultimele decenii, cu efecte negative asupra protecției drepturilor copilului.

Putem schimba soarta copiilor noștri dacă ne dorim!

#votul tău contează! 
#In26maiîncepem 

Deputat USR Cristina Iurișniți