Curs de engleză la Bibliotecă

REPATRIATĂ DIN CANADA, BISTRIȚEANCA DACIANA SĂRĂȚEAN SUSȚINE UN CURS GRATUIT DE LIMBA ENGLEZĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „GEORGE COȘBUC” BISTRIȚA-NĂSĂUD

Sala de conferințe „Gavril Scridon” a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a găzduit marți, 26 noiembrie, lansarea Cursului gratuit de limba engleză (nivel începători), susținut de Daciana Sărățean. Repatriată de curând din Canada, Daciana Sărățean s-a oferit să susțină acest curs ca voluntar, afirmând că se simte în continuare bistrițeancă, chiar dacă a lipsit de aici atâția ani.

„Mă bucur că pot să fac acest curs pentru bistrițenii care sunt iubitori de limba engleză. Inițiativa se înscrie în efortul de extindere a rolului bibliotecii pentru promovarea educației. Suntem în anul 2019 și biblioteca este mult mai mult decât locul unde putem schimba cărți; ea are un rol fundamental în education provider. Avem un curs de nivel începători și el va acoperi materialul care poate fi regăsit la școală în anii I – IV. Începem cu verbe, substantive, adjective, pronume și un mare accent se va pune pe pronunție. Cursul va continua până la sfârșitul lunii februarie 2020, cu câte o întâlnire săptămânală, în zilele de luni, marți, miercuri și joi, cu grupe de circa 20 de persoane” a declarat Daciana Sărățean.

La lansarea Cursului gratuit de limba engleză (nivel începători) au participat circa 80 de persoane, de toate vârstele, în special elevi. Unii dintre aceștia au venit însoțiți de părinți. „A fost foarte frumos. Eu m-am înscris la acest curs pentru că vreau să învăț mult mai multă engleză decât învăț la școală”, ne-a spus Elisabeta, elevă de clasa a III-a. „Este foarte bine că se organizează acest curs, pentru că se învață lucruri noi. Eu mi-am adus fetița și sper să ajungă să cunoască cât mai bine cultura engleză”, a mărturisit și Ionuț, tatăl ei.

Daciana Sărățean, care a absolvit facultatea de Drept a UBB Cluj-Napoca, a plecat din România în urmă cu 13 ani și a urmat cursurile universității UQAM din Quebec. În cadrul pregătirii sale în Canada, ea a făcut un master în știința informației, ceea ce astăzi cuprinde inteligența de business, managementul cunoașterii și biblioteconomie. Propunerea sa de a susține un curs gratuit de limba engleză a fost primită cu entuziasm de conducerea BJGCBN.

 „A fost un deziderat mai vechi al nostru, al Bibliotecii Județene, acela de a susține un asemenea curs gratuit de limba engleză. Aceasta cu atât mai mult, cu cât noi facem achiziție de carte cu care să-l susținem și putem pune la dispoziția cursanților și materiale multimedia și publicații adiacente, care să le faciliteze asimilarea și dezvoltarea cunoștințelor primite aici. Probabil că în anii următori vom susține și cursuri dedicate altor limbi străine”, le-a spus celor prezenți Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Următoarele ședințe ale cursului vor avea loc la Mediateca BJGCBN.

www.bjbn.ro