Datacor susține VT

Datacor își continuă angajamentul pentru natură și sport și susține Asociația Tășuleasa Social în proiectul Via Transilvanica

Datacor devine partener de drum al Asociației Tășuleasa Social pentru proiectul Via Transilvanica – drumul care pornește de la Putna și se întinde până la Drobeta-Turnu Severin. Compania Datacor este una dintre familiile adoptive ale proiectului, asigurând amenajarea a 21 kilometri ai traseului Via Transilvanica din județul Bistrița-Năsăud.

“Demult am dorit ca atunci când cineva întreabă ce este Via Transilvanica, să avem în apropierea campusului nostru un circuit de 2 etape de traseu, care să dea experiența ca o degustare a ceea ce înseamnă un traseu de lungă distanță, pe 2 zile sau după caz, în alergare sau cu bicicleta, într-o singură zi. Acest circuit va fi posibil în curând cu ajutorul celor de la Datacor care devine partener de 21 km și astfel vom avea între campusul Tășuleasa Social și Lunca Ilvei 2 variante de Via Transilvanica, care vor forma un circuit și pe care Tibi Ușeriu deja vă pregătește o surpriză pentru anul viitor. Să fie într-un ceas bun și mulțumim frumos, Datacor!” a declarat Alin Ușeriu, Președinte Tășuleasa Social.

“Suntem de mai mulți ani parteneri ai Tășuleasa Social, fiind implicați mai ales în proiectul Via-Maria-Theresia. Împărtășim mai multe valori comune cu cei de la Tășuleasa, printre care prețuirea pentru natură și convingerea că avem o țară care merită explorată. Un alt punct comun este înclinarea / preferința pentru proiecte îndrăznețe, provocatoare. Și, ce poate fi mai provocator decât un traseu turistic care traversează România de la Nord la Sud, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin.”, a declarat Bogdan Bilegan, CEO Datacor. “Datacor a împlinit 18 ani de activitate anul acesta. Am dorit să marcăm acest lucru asociindu-ne cu un proiect măreț, un proiect care va intra în istorie, astfel vom susține amenajarea a 21 km de traseu ai proiectului Via Transilvanica, într-o zonă foarte dragă nouă din județul Bistrița-Năsăud.”, a explicat Bogdan Bilegan.

Cu ajutorul partenerilor și a donațiilor private, Via Transilvanica, drumul de 1.200 de km care va străbate România, prinde contur. Asociația Tășuleasa Social a finalizat deja 800 de km de traseu, pe care sute de turiști care l-au parcurs deja pe jos sau cu bicicleta.

Datacor & Protecția mediului

Datacor este o companie 100% românească, integrator de soluții inovatoare de comunicații, care activează de 18 ani pe piața din România.

Credem că, prin tot ceea ce facem, putem avea un impact pozitiv în comunitate.

Direcțiile spre care sunt orientate acțiunile noastre de responsabilitate socială sunt: natură, sănătate și sport. Este important pentru noi să protejăm mediul înconjurător și ne dorim ca acest lucru să se reflecte cât mai mult și în felul în care ne desfășurăm activitatea.

Ne dorim ca dezvoltarea companiei să fie cât mai sustenabilă, astfel, în strategia companiei, avem un plan pe 5 ani de reducere a emisiilor de carbon generate de activitatea noastra. Vom continua investițiile în capacități de producție de energie din surse regenerabile, înnoirea parcului auto și proiecte de împăduriri împreuna cu ONG-uri locale. Obiectivul acestui plan este ca în 5 ani să avem zero emisii de carbon.

Despre Via Transilvanica

Via Transilvanica este un proiect al Asociației Tășuleasa Social. Traseul pornește de la Putna și se întinde până la Drobeta-Turnu Severin, parcurgând 10 județe și diversitatea acestora.

Cei de la Asociația Tășuleasa Social care au demarat acest proiect speră ca până în 2022 Via Transilvanica să fie finalizată. Dacă vor reuşi acest lucru, numărul turiştilor de pe acest traseu va ajunge la 2000 în primul an, potrivit estimărilor Asociaţiei Internaţionale pentru Turism.

Inițiativa a fost pornită în 2018, la Alba-Iulia. În prezent, proiectul Asociației Tășuleasa Social a ajuns la o lungime de 800 km. Când va fi gata, în 2022, traseul va avea 1200 km.