Decizii CMSU

COMUNICAT 1 – Astăzi, 10.03.2020, de la ora 10 a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, întâlnire în cadrul căreia s-au purtat discuții referitoare la măsurile care trebuie luate în vederea limitării transmiterii Covig 19.

În cadrul întâlnirii s-a solicitat instituțiilor abilitate – Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratului Situațiilor de Urgență Bistrița-Năsăud un raport amănunțit al situației la nivelul municipiului Bistrița.

Un subiect important abordat în cadrul comitetului municipal a fost cel al creșelor, pentru că în comunicatul dat ieri de Guvernul României prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență, nu s-a făcut nicio referire la creșe. Aceste instituții – creșele – nu fac parte din sistemul de învățământ preșcolar. Majoritatea membrilor Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență au considerat necesară solicitarea unui punct de vedere din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, s-a solicitat operatorului Transmixt dezinfectarea constantă a tururor mijloacelor de transport public în comun.

COMUNICAT 2 – Ca urmare a informațiilor noi apărute în cursul zilei Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a fost convocat astăzi, 10.03.2020, pentru a doua oară, de la ora 16.30. Membrii Comitetului au decis în unanimitate măsura suspendării activității creșelor de pe raza Municipiului Bistrița în perioada 11 – 22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii acestei perioada dacă se impune acest lucru.

Primarul municipiului Bistriţa                                                  

Ovidiu Teodor Creţu