”dIAloguri pentru viitor!”

Inteligența artificială poate fi demnă de încredere! Această afirmație, aparține președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si a fost principala temă a  Școlii de vară ”dIAloguri pentru viitor!” pe marginea căreia  tinerii participanți au susținut sesiuni de dezbateri, fiecare dintre ei aducând argumente solide PRO și CONTRA ce au condus la discursuri publice de impact.

Perioada  24-27 august 2020 a găzduit dezbateri on line fierbinți în cadrul Școlii de vară ”dIAloguri pentru viitor eveniment organizat  de Camera de Comerț si Industrie Bistrița Năsăud prin Centrul Europe Direct Bistrița,  în parteneriat cu Centrele Europe Direct Argeș și București. În primele două zile au avut loc   ateliere de formare in domeniul inteligenței artificiale, precum și în domeniul comunicării, utilizând  metoda non-formală intitulată ”Debate”. 

   Evenimentul, ce  s-a desfășurat online, pe platforma Webex, a debutat în data de 24 august 2020   cu un atelier de formare în domeniul inteligenței artificiale, iar în zilele ce au urmat, tinerii au participat la  ateliere de învățare practică  în care și-au dezvoltat abilitățile de comunicare în spațiul public, de gândire critică și de argumentare logică.

Formatorii, Natalie Ester și Vlad Măcelaru i-au antrenat cu măiestrie pe tinerii participanți, pentru a putea argumenta interactiv tema supusă dezbaterii.

Această suită de ateliere s-a încheiat astazi, 27 august 2020, cu un concurs de dezbateri, în care cele șase echipe formate și-au etalat abilitățile de comunicare,  prin formularea unor raționamente clare, coerente și bine structurate. Inovativitatea, creativitatea și siguranța cu care si-au argumentat pozițiile pro și contra a fost apreciată atât de formator, Natalie Ester, cât și de către cei trei reprezentanți ai Centrelor implicate. Toți tinerii au primit un feedback profesional din partea formatorului, adevărată valoare adăugată pentru viitorul lor educațional și profesional.  Toți participanții au fost felicitați și premiați pentru implicarea și devotamentul de care au dat dovadă pe parcursul desfășurării evenimentului.

Diploma de excelentă au primit trei tineri: Ariana Mocanu (BN) Rareș Mihăilă ( Bucuresti) si Sara Bratu (AG).

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud