Dosar penal accident rutier

Dosar penal întocmit pe numele unui năsăudean care ar fi produs un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, fără să anunțe Poliția și fără să dețină permis de conducere

La data de 25 noiembrie a.c., la sediul Poliției oraș Năsăud a fost înregistrată plângerea penală prealabilă formulată de către un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din comuna Nimigea, victima unui accident rutier.

Astfel, ca urmare a cercetărilor și verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 09 octombrie a.c., un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 173D, pe raza localității Nimigea de Jos, la trecerea la nivel cu calea ferată, din cauza neadaptării vitezei și a lipsei de experiență la volan, a pierdut controlul asupra autoturismului, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț. 

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pasagerului din autoturism, un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din comuna Nimigea, precum și avarierea autoturismului.

Conducătorul auto a transportat victima la Spitalul Orășenesc Năsăud, ascunzând împreună cu aceasta faptul că ar fi fost implicat într-un accident rutier, declarând faptul că a avut un accident casnic.

Din verificările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că năsăudeanul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, conducătorul auto ar fi modificat locul producerii accidentului, în sensul că a deplasat autoturismul de la fața locului, fără să anunțe Poliția despre producerea accidentului de circulație și fără să obțină încuviințarea acesteia.

Astfel, a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări, de către polițiștii din cadrul Poliției oraș Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.