DSP: Ziua Internațională a Conştientizării Autismului

În data de 2 aprilie, peste tot în lume se marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului prin diverse evenimente de conștientizare.

Actuala campanie din lumea medicală, inițiată de către Ministerul Sănătății are sloganul „Să înţelegem autismul! Şanse egale şi participare activă!”

Tema campaniei din acest an a Zilei Internaționale a Conştientizării Autismului este „Înţelegerea și conștientizarea autismului”.  Campania în sine are ca scop informarea  și conștientizarea  profesioniștilor din sănătate  şi educaţie despre problematica autismului și  metodele de  management al pacienților cu autism; a părinților în general, părinților și aparținătorilor pacienților cu autism asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și cu privire la realizarea deplină a drepturilor persoanelor cu autism.

În data de 2 aprilie 2019, persoanele care suferă de autism, familiile acestora, părinții în general, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, personalul din educație şi psihologii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a conștientiza opinia publică în legătură cu autismul.

2 aprilie este un moment special în care oricine își poate manifesta susținerea față de copiii cu dezvoltare atipică și familiile lor participând la evenimentele dedicate organizate de Centrul de Resurse și Referință în Autism la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud începând cu ora 11.00.

DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ BISTRIȚA-NĂSĂUD

Director executiv, Dr. Anca Andrițoiu