Exercițiul Saber Guardian 2019

Astăzi, militari din cadrul Batalioanelor 191 Infanterie, 811 Infanterie și 817 Artilerie și cercetași ai Brigăzii 81 Mecanizată au început Cursul de observatori înaintați de artilerie, organizat de Batalionul 84 Asigurare Date al Brigăzii 8 LAROM.

Treizeci de militari din Brigada 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” au început Cursul de acordare a primului ajutor (Combat Life Saver Course), organizat la Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu.

Activitățile se desfășoară în cadrul exercițiului Wind Spring 19, conexat cu Exercițiul Multinațional Saber Guardian 2019, în perioada 4 – 8 iunie, sub îndrumarea plutonierului major Nicolae Tonea, de la Batalionul 817 Artilerie „Petru Rareș”, Prundu Bârgăului și a plutonierului Sabina Molodoi, din cadrul Batalionului 405 Sprijin Logistic ”Năsăud”.

Pe parcursul celor cinci zile, militarii vor învăța principalele procedee și tehnici de acordare a primului ajutor, elemente care pot face diferența dintre viață și moarte, în orice împrejurare.